Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yardımmmm
Ben daha yeniyim , burda dolanıyım dedim kafam karıştı.Almam gereken , yapmam gereken şeyleri söylermisiniz.Bide bunları anneme de söyleyebilirmisiniz.Yardımlarınızı bekliyorum
Su kaplumbağalarının Pınar ablası birazdan yetişir. Ben içimden geçenleri yazarsam işi dahada karıştırabilirim.
Merhaba su topçu Eren :) Alman gereken en en temel şeyler imkanların el verdiği en büyük akvaryum, bir ısıtıcı, bir filtre. Akvaryumunu aldıktan sonra bir kuru bölge yapmalı, kuru bölgeye 15-20 cm. uzaklıktan bir ısınma lambası yerleştirmelisin. Isınma lambası dediğimiz şey basit bir masa lambası bile olur, klipsli lambalardan alırsan akvaryumun kenarına rahatça asabilirsin, 40-60 watt bir ampul takmalısın, önemli olan kuru bölge ısınsın. Bunların tek bir tanesinden bile taviz vermek ne yazık ki kapluşları hızla, üstelik acı dolu bir ölüme sürükler.
Yapman gereken en önemli şey ise forumu bol bol okumak, çünkü kaplumbağa bakımı birkaç sayfaya sığdırılamayacak kadar çok ayrıntılarla dolu. İlk başta kafanın karşıması normal, ama eğer hayvancıklarını çok seviyor ve bu azmi kendinde görüyorsan yılmadan onlar için elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum, doğru olan da budur. Özellikle Momo`nun ve Frozen`ın eski yeni yazılarını yakından takip etmelisin.
Eren`in annesi,
Ne kadar şanslısınız, bu çok hoş sporla uğraşan bir oğlunuz var, ve o da çok şanslı, demek ki onu, sporu sadece futbol zanneden ülkemizde bu spora teşvik eden böyle bilinçli bir ailesi var :) Kaplumbağa almışsınız, petshopçlar ne yazık ki bu işin sadece ticaretinde, daha çok ölsünler, daha çok satalım düşüncesinde. Burada amacımız dünyada kabul gören doğru bakımı göstermek, anlatmak; o plastik, palmiyeli kaplarda ("ölüm fanusu") yaşamayan adeta işkence içinde yaşam mücadelesi veren yavrucaklar hemen hemen istisnasız en fazla birkaç ay içinde kaybediliyor, diğer taraftan pek çoğu çocuk yaştaki kaplumbağa sahibi kardeşlerimiz için de travmatik bir deneyim oluyor. Biz Eren`e yol gösterirken sizin gibi duyarlı bir ailenin de bu temel ihtiyaçlar için Eren`in miniklerine sponsor olacağınıza inanıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum :)
Eh, bu da bir ilk oldu benim için :) Sen de forumu okumaya hemen başla Eren, başlangıç olarak sitenin giriş sayfasındaki referans linklere bir incele, aklına takılan konularda yine konuşuruz...
bide kabuk sertleştirici gibi şeyler varmış onlar ne işe yarıyor almalımıyım bide ben kaplumbağalara nasıl yemek veriyim kırmızı yanak ile su kaplumbağaları aynımı??
Yanaklarında kırmızı ya da turuncu şeritler varsa kırmızı yanaktır, ülkemizde en çok bu cins su kaplumbağası satışı yapılıyor, biz de artık su kaplumbağası diyince herhalde kırmızı yanak diye düşünüyoruz, aslında sormamız lazım tabi. Nasıl besleyebileceğin ile ilgili sonsuz sayıda başlık var, kaplumbağalar için üretilmiş hazır yemler ana besindir bebekler için. Kabuk sertleştirici kullanma, sitenin ana sayfasında faydalı linkler bölümünde de var bu konu, biz de sürekli mesajlarda soruldukça vurgulamaya çalışıyoruz. Forumu okumalısın mutlaka, bahsettiğim anasayfadaki faydalı linkler iyi bir başlangıç.
çok teşekkürler.Birde pet shop da kaplumbağa için akvaryum alacağım adam bana plastik bi akvaryum gösterdi-palmiyeli zımbırtılardan değildi (Ölüm fanusu 2 :D) sizce alıyımmı .Yoksa normal akvaryummu alıyım? su ısıtıcı yerine sıcak su flan doldursam olurmu?
Normal, büyük bir akvaryum al Eren, ısıtıcısız da asla olmaz.
biliyorum çok şey soruyorum ama kaplumbağalar için bir beslenme listesi yazarmısınız?Yemlerin markalarını da yazarsanız sevinirim.
Sera P ya da Tetra Reptomin alabilirsin, bunlar stick ana yemdir. Ek besin olarak da Sera I, Sanyu Karides olabilir mesela. Hergün kafa hacimleri kadar; çoğu stick yem, daha az miktarda ek besinlerden.
çookk teşekkür ederim pınar abla(böyle dememe kızmassın umarım)