Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Bence önemli....

ncelikle herkese selamlar.Bende, küçük kızım istediği için hafta sonu eminönü`nden 2 minik kaplumbağa aldım,bahsettiğiniz ölüm faunusu ile beraber.Ancak yazdıklarınızı okudukça bazı konularda dehşete düştüm inanın.Birincisi Salmonella riski (tedavi edilmez ise MENENJİT)hastalığı ve sonrasında allah muhafaza...Hatta söylediklerinize göre yetişkinlerde dahi (hamilelerde,yaşlılarda)farklı riskler mevcutmuş. İkinci dehşet verici durum ise bu kaplumbağaların butip kaplar ile satılması(ölüm faunusu).Şimdi bu olayı bilmeyenler için 2 şık var. 1 si ya kaplumbağam ölecek şanslı ise ölmeyip, küçük çocuklarımızı dönüşü olmayan yada teşhis edilemeyen ve zamanla ölümcül hastalıklara sürükleyecek. Bir köpek kılının insan ciğerlerinde yarattığı kist,bir süs kuşunun çocuklarda yarattığı allerjik durum.Bunların hepsi tıbben ispatlanmış ve açıklanmıştır.Hayvanların her çeşidi, sanırım hiç aklıma gelmeyen kaplumbağa dahi çocuklu evlerde sakıncalara yol açıyormuş.Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra üzülerek aldığım 2 kaplumbağa yı iade etmek zorunda kalacağım.Sanırım çiçekler dalında hayvanlarda doğada güzeller.Herkese saygılarımı sunuyorum.

img

metin1970

17 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Metin bey merhaba
Salmonella direk bağışıklık sistemini tahrip ettiği için bağışıkllık sistemi zayıf olan 5 yaşın altındaki çocuklarda , hamilelerde ve yaşlılarda etkili. Bağışıklık sistemini tahrip etmesi sonucu eğer durumu anlaşılamaz gerekli tedavi yapılamazsa menejite kadar gidebilecek sorunlara kapı açıyor. Yani direk kendisi yapmıyor ama kapıyı açıyor.
Sürekli yazdığım birşey var büyük insanlarda etkisi pek olmuyor zaten etkileseydi ortalıkta petsopçu kalmazdı.
Ben hep böyle bir riskin var olduğunun bilinmesi gerektiğini düşündüğüm için bu uyarıları yazıyorum. Kaplumbağalar aslında hiç satılmamalı çünkü ilk başta onlara yazık oluyor sonrada insanlara. Geri vermeniz benim zaten sağlamaya çalıştığım birşey ama şu noktada üzülmedim dersem inanın yalan olur. Kaplumbağalar için sizin için kızınız için herşey için üzüldüm.
Ama inanın ilerde salmonella olmasa bile çok daha büyük sorunlar oluşacaktı tatile giderken size sorun olacaklardı Büyüdükleri zaman nereye koyacağınızı bilemiyecektiniz Büyük ihtimal eşiniz çok kötü kokuyorlar diyerek itiraz edecekti. Hastalanacaklardı belki öleceklerdi üzülecektiniz gece akvaryum camına tank tunk çarparak sizi uyutmayacaklardı yani ilk anda aklınıza gelmeyen bir sürü sorun oluşacaktı. Ve bu onların suçu değil bizim suçumuz olacaktı onların tek suçu bebekken çok şirin olmaları.
Üzüldüm ama doğru yaptınız. Saygılar

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hem de o kadar önemli ki Metin Bey. Onları doğalarından koparıp, küçücük akvaryumlarda beslemeye de demiyorum yaşatmaya çalışmak hem onlar için hem bakanlar için baştan sona yanlışlarla dolu. En doğrusu hiç almamaktı, ama alana kadar kaçımız bu forumlara baktık ki, bir petshopun önünden geçerken tatlı suratlara bir anda kapılmak an meselesi. Bunları herzaman tekrar tekrar yazıyoruz, ama bir yandan da alınan kaplumbağaların tekrar geri dönmesi çok ağır bir vicdani rahatsızlık yaratıyor, çok üzücü bir durum ama hem siz hem onlar alışmadan, bir de evde küçük kızınız varken doğru karar geri vermeniz :((

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu konuda duyarlı olan, forumda butip bilgileri paylaşan,cevap yazan,tanışmasakta üzüntülerini dile getiren duyarlı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak bu oluşabilecek hastalık riskini sürekli gündemde tutmalı,bilgisi olmayanlarıda bilgilendirmeliyiz diye düşünüyorum.Sanırım bu risk`ten,kaplumbağa besleyen her 10 kişiden 2 kişi haberdardır.Sabit bir Türk fikri vardır hani ``bize birşey olmaz,Allah korur,kim ölmüşki... :) `` Bir arz talep meselelesi olan bu pazarda bizler talep ettiğimiz sürece hayvan kaçakçılarına arz fırsatı yaratmayalım. Ve ricam şudur kii bu forumda her ne konuda olursa olsun yazan arkadaşlar yazdıkları kısmın en alt kısmına Not:``Kaplumbağalarda insasanlara geçebilen Salmonella hastalığı riski vardır..``diye not düşelim.Bunu hatırlatmak bilenler için artk bir insanlık görevi olmuştur.Kimsenin yavrusu hastalanmasın.Saygılarımla...

img

metin1970

17 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ