Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
BENİM DERDİM YİNE 3 ŞIMARIK
Selamlar;
Arkadaşlar benim 4 yavrum vardı ama 1 ay önce 1 kablumbagam durup dururken kabugu incelip ölmeye başladı hiç kimse anlamadı sertleştirici sürdüm hep ama öldü şimdi 3 tane var biri yine eski ölen kablumbagam gibi kabugu incelmeye başladı suyunu her zaman düzenli degiştirip sertleştiriciyi sürüp güneşe koyuyorum ama faydası yok hiç yemek yemiyor yemim sera raffy I İştah açıcı kullanıyorum ama oda bi işe yaramıyor bu iştah açıcıyı azına damlatsam bişey olurmu kutunun üstünde sadece kuru yemin üstünedamlatın diyor yemi yemiyorki iştahı açılsın kabugu çok ince hele arka sağ bacagının orası çok ince biraz şekli degişmiş kabugun bi care bulun resimleri koydum bakın bi şimdiden TEŞEKKÜRLER
İŞTE BU TARAFINDAKİ KABUGU İNCE VEDE BİRAZ YAMUK
Acilen eczaneye gidip Devit3 alın ucuzdur. Kalsiyum katkılı kuru mama yada kurutulmuş karides de alın. Bir kaç gün kuru mamalarına 2-3 damla Devit3 damlatın ve yedirin. Kabuk sertleştirici bu konuda işe yaramaz adının öyle olmasına bakmayın.Yani kalsiyum ve D3 vitaminin birlikte alması lazım. 3-4 günden sonra d3 dozunu haftada 1-2 gün kullanacak şekilde azaltın fazlasıda zararlıdır.