Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Bebek Kablumbagalarım - 10.sayfa

Oncelikle forum cok basarılı ve bılgılendirici olmus emegı gecen herkese tesekkurler.Bundan 2-3 hafta once yegenım(7 yasında) 2 tane bebek kablumbaga almıs ama bakamayacagını anlayınca bana verdi.Acıkcası kablumbagalar hakkında hıcbır fıkrım yoktu.Forumda biraz gezdikten sonra gozum korktu buyuk akvaryumlar,ısıtıcılar, uvb lambalar,fıltreler... Yınede elimden geldiğince olanlara ıyı bır yer hazırlamak ıcın olum fanusunu her ne kadar yeterli olmasada  30cm capında 15 cm derınlıgınde bir legenle degıstırdım(simdilik hallerinden mutlular tek dertleri gece suyun bıraz soguması)Kaplarında bır kısmı taslarla ve bir tahta yardımıyla kuru alan yapmama ragmen ustune pek cıkmıyorlar.Yem olarak yegenıme kablumbaga ıle birlikte verimis kucuk sarı kurtcuklardan sabah 10 aksam 10 tane veriyorum arada bir de marul atıyorum. (dogru yapıp yapmadıgım konusunda bır fıkrım yok ama doymuyorlar gibi geliyor bana cunku ne zaman benı gorseler daha fazla yem ıcın cırpınıyorlar)Ayrıca daha once kablumbaga beslemis bir arkadasım bana sanyu shrimp verdi ama kablumbagalarım bunu hıc begenmedi.Birde aynı arkadas reptibioclear verdi ama ben sularını hergun degıstırdıgım ıcın kullanmıyorum.Size sormak istediklerimse ;
1.Bu legenle ve ısıtıcı olmadan kac ay daha ıdare ederler?
2.Yemlerini degıstırmeli miyim?Ayrıca vitamin vermeme gerek var mı?
3.Kablumbagaların ikisininde sırtında beyaz leke var bir hastalık olabilir mi?
4.Forumda gordugum kadarıyla kabuklarını kurutmaları ve guneslenmeleri lazım ama onları ne zaman gunese veya masa lambamın altına getirsem suyun dibine kacıyorlar bunun sebebı nedir?
Simdiden yardımlarınız ıcın tesekkurler.

Kabugun sol ustundekı beyaz leke                                                                        Evleri                                                                         Cok sevdikleri kurtcuklar

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İşin kötüsü ben kararımı verdim, onun kararını bilemiyorum :) Bakalım, forumlarda verilmek istenen büyük bir dişi kaplumbağa çıkarsa düşünürüm. Hem bir kaplumbağayı kurtarmış olurum.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

merhaba huleyn. ben ilk üç gününü yaşayan yeni bebek bakıcılarıyım iki minik kaplumbağanın. Geldikleride nasıl göründüklerini hiç incelememişim şaşkınlıktan. Bugün kabuklarının etrafının krem rengi olduğunu ve gözlerinin de şiş olduğunu gördüm. Daha doğrusu barınma ihtiyaçlarını henüz bugün halledebildiğim için işin sağlık yönü bugün gözüme görünmeğe başladı. Hatta dürüst olmak gerekirse endişelendim de. Resimlerini çekip sitedeki arkadaşlara sorayım diye düşünürken senin miniklerin resmini koyduğun geldi aklıma. hemen açıp seninkileri inceledim ( benimkiler de bebek) Amman şeytan kulağına kurşun, aynılar, hibirşeyleri yomuş. hele gözleri şiş mi diye düşününce, akciğer hast. vs. iyice endişelenmiştim. Demem o ki, iyiki koymuşsun o resimleri. Ayrıca gelişim süreçlerini yazman da çok iyi olmuş. ben o kadar faydalandım ki sizin serüveninizden anlatamam. Bebişlere harcadığın emek dışında, bizlere koyduğun katkı için de teşekkür etmek istedim. fındık ve Badem mutlu olurlarsa, bunda senin de katkın büyük olacak. TEŞEKKÜRLER.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Başlığın diğer kaplumbağalara yarar sağladığını duymak beni çok sevindirdi. Ayrıca burda asıl teşekkürü pinar ve frozen hak ediyor.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

Güzel sözlerin ve övgülerin için teşekkür ederim Huleyn.
Şu an isimlerini anamayacağım ama hepsi tek tek aklımda olan çok sayıda kişiye de ayrıca teşekkür etmek lazım. Örneğin Momo (beppomomo) yada h999 , yazmadan geçemeyeceğim ilk aklıma gelenler. Tabi birde benim tanıyamadığım daha önceki zamanlardan arkadaşlar da var. İsmimi, çok saydığım ve ayrıca çokta sevdiğim Pınar`la yan yan görmekte ayrı bir sevinç kaynağı.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sonunda kaplumbağam yanıma geldi. Dişi kaplumbağam kaybolduğundan beri fotoğraf yüklememişim bu yeni bir başlangıç olsun.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

huleyn merhaba. çok tatlı bakmış yaaa! O ne güzel bir surat öyle, o nasıl bir mimik! :) Isır yerimize onun bacaklarını, ısır! :)) Umarım hep seninle ve mutlu yaşar. :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gerçekten güzel ve kullanışlıya benziyor . kuru alanı nasıl yapıyoruz?? ve kaçmıyorlar dimi

img

guraysenova

15 yıl 1 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim kuru alan çok basit. sitede biraz gezersen çok daha güzel kuru alan örnekleri görebilirsin. ben kuru alanı evde bulduğum plastiği matkapla delip tel geçirerek yaptım. duvara dayadığım içinde kaçma şansı yok.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

ya benimkiler ne atsan yiyoo!!xDXDXDXDXDXD bni de çookk seviolar.hamster de almayı düşünüyorum.hadi bakalım

ne atsan yiyecekler tabii önemli olan http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=53561 buradakilere göre bişeyler atman.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ