Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yardım istiyorum

Arkadaşlar herkese selam,yeni üyelerden birisiyim,su kaplumbağası besliyorum ayakları hariç 25 cm civarında.Özenle,üşenmeden baktım ve büyüttüm.Ama ne kadar hassas olduklarını bir kezdaha anladım ki bu duruma geldi:( en ufak bi hata(ki ben ne gibi bir hata yaptım onu da bilmiyorum) kaplumbağanızı hasta edebiliyor..Okuduklarımdan anladımki solunum yolları hastalığına yakalanmış.Veterinere götürücem birkaç gün içinde (eksi derecedeki soğuklarda nasıl götürürüm o da ayrı bir konu)ama hemşehrilerime sesleniyorum kaplumbağadan anlayan,bitanemi eski sağlığına kavuşturacak uzman bir veteriner biliyorlarsa duymuşlarsa lütfen adres telefon yazsınlar. ESKİŞEHİRDEN SEVGİLER..

img

yağmur000

17 yıl 5 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Büyük geçmiş olsun. Ne kadarda büyük seni gerçekten tebrik ederim . Herkese örnek olmalı.
Belirtileri tam olarak yazamısın hiç yemek yemiyormu kafasını kaldıramıyormu yada nefes alırken ses çıkartıyormu.
Onu kapaklı susuz altında bez olan bir plastik kapta taşıyın. . Kabı nispeten en azından bir süre daha ılık tutabilmek için tam evden çıkarken içine sıcak su dolu ufak pet şişeler yerleştir ama kaplumbağa ile temas etmesinler. pet şişelerin kapaklarını sıkıca kapatın plastik taşıma kabınında üstünüde sıkıca ört.Belki çok etkili değildir ama hiç birşey yapmamaktan iyidir. Aslında bu yöntem artık klasik oldu ilk kim yazdıysa ona büyük teşekkür etmek lazım.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gerçekten büyük bir maşallah öncelikle, ne güzel büyütmüşsünüz, dilerim iyileşir kurtulur yavrucak :( Pek çok başlık arada çok fena kaynıyor, isterseniz yeni bir başlık açın, direk Eskişehir`de veteriner aradığınızı belirtin başlıkta, bilgisi olanlara daha kolay ulaşılabilir belki bu şekilde. Bu sırada her zaman sıcakta kalmasına büyük özen gösterin, kuru bölgede sürekli yatıyorsa gece de lambasını kapatmayın, su sıcaklığını 29-30 derecede tutun, yemek yemiyorsa bir de haşlanmış tavuk göğsü vermeyi deneyin, kabul ederse vitamin takviyesi yapmaya çalışın. Tekrar acil şifalar dilerim, bizi durumundan haberdar edin..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ