Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Tospişime bi şeyler mi oluyo :((
Herkese selamlar, yine ben ve yine bir soruyla karşınızdayım :(( Benim kapluşumun davranışlarıyla ilgili kafama takılan birkaç şey var. 1 hafta öncesine kadar yüzmeyi dolanmayı seven bir tospişti kendisi son 5-6 gündür sürekli bir şeylerin altına girip duruyo ve hiç çıkmıyo. çakılları eşeleyip taşın dibine siniyo. tek başına olduğu için mi bunalıma girdi yoksa :S bir de bugün fark ettim ki gözleri birazcık şiş gibi. su ısısı hep 27-28, lambasını günde 7-8 saat açık bırakıyorum (UV lamba değil softone ampullü masa lambası kullanıyorum şimdilik), haftada 1 kere kabuk sertleştirici sürüyorum, beslenmesine çok dikkat ediyorum, filitrem olmadığı için 3 günde bir suyunu değiştiriyorum (içme suyu koyuyorum) yeni koyduğum suya 1-2 damla dezenfektan damlatıyorum. lambayı fazla mı açık bırakıyorum acaba?? kış uykusuna mı yatmaya çabalıyo yoksa??
Isıtıcılı akvaryumlarda kış uykusuna yatmazlar sadece ürktüğünü ve saklanmaya çalıştığını düşünüyorum. Son zamanlarda onu çok korkutan birşey oldumu mesela yere düşmek gibi.
Gözlerin şiş olması eğer yanlış bir teşhis değilse A vitamini eksikliğini gösteriyor olabilir. Özel vitamin kullanmaya başlaman lazım. Hem bu multivitaminler D3 vitaminide içeriyor. Bir masraf kapısı daha çıktı ama çok gerekli . Beapharın Turtle vit isiml i vitaminini tavsiye ederim. Kabuk sertleştici olarak ne kullanıyorsun bilemiyorum ama kullanma. Su değişimlerinde klor konusuna ve sıcaklık farkına çok dikkat et. Akvaryuma koyacağın suyu mutlaka 12 saat ağzı açık bir kapta beklet. Lambası 7-8 değil 10-12 saat bile açık kalabilir sorun yaratmaz tam tersine daha yararlı olur. Filtre şarttır çünkü dışkıları ve yem artıkları nedeniyle zamanla suda çok zehirli amonyak oluşur , bu zehiri halleden işte o filtrelerdeki bakteriler.
İnşallah hasta değildir ama eğer yem yiyorsa ve hareketliyse bu iyi bir gösterge.
yemesi yerinde aslına bakarsan eskisinden daha bi iştahla saldırıyo yemlere :) suyunu değiştirdim biraz daha fazla koydum rahat rahat yüzüyo, hareketlendi. lambasını uzun süre açık bıraktım bol bol güneşledi kendini :) kayaların altından uzaklaştı :) ama gözleri birazcık şiş gibi hala. vitamini hemen alıyorum. çok sağol frozen.