Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşumun nesi var acaba?

arkadaslar siteye yeni üye oldum ama uye olmadan öncede zaten burdan edndigim bilgiler dogrultusunda onlara bakmaya baslamastm ancak su an nedenini bilmedigim sebepten dolayı bir kac baslıgı acıp okuyamadm ve durum biraz acil oldugu icin yani baslık actm umarm birileri kzmaz:) yardmci olursanz cook sevinirim benm 2 kaplusum var biri disi biri erkek ikisinde simdiye kadar yemek yememe yada farklı hiçbir problemi olmadi günde 2 saat lambalarini acıyorum onlarda hemen ckp günesleniyolar ama 2 gundur disi kaplusum yemyemıyor ve kayann üstünden inmiyor sürekli günesleniyor gecleride orda uyuyor bugunde agzının kenarnda beyaz köpükler gördüm ve önceden odaya ben girdigimde ikisde korkup suya girerdi simdi disi kaplusuma elliyorum bile ama tik yok korkmuyo benden nesi var acaba napmam lazm lütfen yardm edin cok korkuyorum yada beni yönlendrrsenz coook sevinirim 2 gundur yemek yemıyor

img

liya

17 yıl 5 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hasta olmuş. Yanlış teşhis değilse o beyaz köpük iç salgı nedeniyle olmuş olabilir. Akvaryumda filtre ve ısıtıcı varmıydı. Isınma lambaları günde yalnızca 2 saat değil en az 10-12 saat açık kalmalı. Gece lambayı kapatabilirsiniz tabi ısıtıcıları varsa ve suları sıcaksa. Gecede kaplumbağaların serinlikte yada esintide kalmamasına üşütmemesine dikkat edin. Teşhisi biraz daha açmak lazım. Nefes alırken hırlama yada ıslık sesi filan gibi ses çıkarıyormu ağzını kocaman açarak öylece duruyormu bunlar zatürre başlangıcının belirtisi. Tabi yemekten kesilmek halsizlik suda dengesiz yüzmek yada hiç yüzememek hiç hoş belirtiler değil. Bence hemen veterinere gidin dikkatli bir şekilde antibiotik tedavisi uygulasın ama önceden sorun su kaplumbağasından anlıyor mu. Antibiotiğin dozunu rasgele ayarlamasın.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ