Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kapluşun suyu nasıl olmalı?

KAplumbağalarıma su olarak kendi içtiğim damacana suyu gerekli ölçülerde (kutusunun üzerinde yazdığına göre) dezenfektan ilaç katarak ve ısısını 27 dereceye getirip teraryumlarına koyuyorum. acaba yanlış mı yapıyorum? Suları nasıl olmalı? Apartmanda klorlanıp ilaçlanmış çeşme suyu mu? Yoksa içme suyu mu? (not: terraryumda ısıtıcı ve termometre mevcuttur.) (frozen baba duy sesimi :) )

img

kerkerecardon

17 yıl 6 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Birisi bana mı sesleniyor. Ya ben yakında emekli ye ayrılacam yaşım geldi yormayın bu kadar :)
Kerkerecardon ; ( Fazla re yazmışsam benim suçum değil )
"Apartmanda klorlanıp ilaçlanmış çeşme suyu mu? Yoksa içme suyu mu?" derken kastetiğin nedir. Suyu klor tableti atarak bazı ilaçlar dökerek apartmanca sizmi ilaçlıyorsunuz.
İşin esası her iki suda kullanılabilir tabi apartmanda klor dışında herhangi birşey kullanılıyormu bilemiyorum.
İçme suyu cüzdanlara pahalıya gelir ve bana akvaryumdaki su miktarının içme suyu kullanabilecek kadar az olduğunu hissettiriyor. Az su risktir çok su yaşamdır.
Klorlanmış suya gelirsek , eğer şebeke suyu ise 12 saat ama apartmanda klorluyorlarsa güvenlik açısından biraz daha uzun mesela 24 saat ağzı açık bir kapta dinlendirilirse güvenle kullanılabilir. Klor çok zehirlidir ama aynı zamanda uçucudur önemli bir kısmı zaten şebeke borularında ve depolarda uçar gider insanı etkileyecek bir zehiri kalmaz yoksa zaten şebeke suyunda dezenfektasyon olarak kullanmazlardı. Zaten şu aralar bazı sakıncaları yüzünden artık şebeke sularında klor kullanımından vazgeçilmeye başka bir dezenfektasyon yönetimi kullanılmaya başlanıyor. Kaplumbağalarda ise ne olur ne olmaz diyerek şebeke suyunu bir süre bekletmek akvaryumdaki su ısısına getirmek ve öyle kullanmak gerekiyor.
Zaten merak etmeyin içme suyuda kullansanız kendi pislikleri o suyu birkaç saatte lağım suyu kıvamına çevirecektir.
Günlük su değişimlerinin gerekliliği  ve doğru filtrasyon yöntemleri konusu öyle derin bir konudur ki anlatmaya sayfalar ve sabrım yetmez..

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yok üstad doğru yazmışsın re fazlası yok ;) emekliye falan ayrılayım deme sakın ha :) asistan olarak beni yanına alabilirsin :) apartmanda depoya gelen suya tablet olarak atılıyor klor. 24 saat bekletilmiş suyun bir sakıncası yoksa dediğin gibi içme suyu fazla tuzlu gelir ben en iyisi şebeke suyunu bekletip akvaryuma koyayım :) günlük su değişimleri ve gerekliliği hakkındaki bilgileri de içeren yazılarını okudum frozen :) tekrar yazmana gerek yok ;) ilgin için teşekkürler.

img

kerkerecardon

17 yıl 6 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yanlış bir mana çıkmadı inşallah.
Söylemek istediğim üşenmek değilde bu konuların her birinin oldukça derin konular olduğuydu. Bakmayın biz yol göstermek için 3-5 satırla geçiştiriyoruz.
Benim filtrasyon konusunda ki bilgim gerçek bilginin yanında okyanustan bir kova su. Ha bide şu var hepsini bilmek gerekirmi? Merak eden dalabilir ama bence hayır.. İşin temelini kapmak şu aşamada yeterlidir Ama hiç dalmamakta olmaz ucundan acık dalmak , şnorkeli takıp şöle biraz bakınmak lazım. Filtrasyon konuları akvaryum forumlarında bolca var .

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ