Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
çıtır la ptırımdan selanlar:D
merhaba arkadaşlar. ben çıtırımla pıtırımı dün aldım. bi çok arkadaş gibi alırken banada oldukça basit bi program önerildi. şimdi burda sizlerin yazdıklarını okuyunca ne kadar ciddi bi işe girdiğimi anladım ve endişenlenmeye başladım.bana kabuklarına kadar su koymamı ve bi çeşit yem vermememi önerdiler. kçük bi akvaryumum vardı. ama görüorumki bu yeterli gelmeyecek. sanırım en kısa zamanda da filtre, ısıtıcı almam gerek. suyuda bayağ yükseltmem gerekio. bana biras yardımcı olarsanıs çog sevinirim. yem de şimdilik elimdekinden beş altı tane verdim. umarım çıtırla pıtırım hastalanmaz:( onları bu şekilde bakmaya devam edersem sanırım hastalanacaklar. zaten aşırı ürkekler:( şimdiden teşekkürler. bide renkli taş koymuştum akvaryumun dibine. sanırım kum almam gerekio.bu konuda da tavsiyelerinizi bekliorum. çıtır ve pıtırdan teşekkürler..
Çıtır`la Pıtır hoşgelmişler :) Burayı bulduğunuza göre artık fındıklar için sağlıklı bir ortam yaratabilirsiniz, bol bol forumu okumanızı, özellikle anasayfadaki faydalı linklere incelemenizi tavsiye ederim. Bütçenizin el verdiği en büyük akvaryumu almanızı önereceğim, çok hızlı büyüyorlar gerçekten, sık sık değiştirmemek için şimdiden büyük bir tane almak aslında daha ekonomik. Akvaryumu aldıktan sonra ilk düşünmeniz gereken kuru bölgeyi nasıl yapacağınız. Çok çeşitli yöntemler var, forumda da bulabilirsiniz, yekpare büyük bir kaya da olur, düz geniş taşları akvaryum silikonuyla yapıştırarak da olur, ama yerden kazanmak için en ideali platformlar ya da asma katlar. Kuru bölgeyi mümkün olduğunca yüksek yapmanızı tavsiye ederim, böylece çok daha fazla su, çok daha fazla yüzme alanı sağlamış olursunuz (tabi kaçma risklerini düşünerek), kabuklarına kadar su tavsiyesi yanlıştır, çok iyi yüzücüler, ve mümkün olduğunca çok su her zaman daha iyidir. Kuru bölgeyi önce planlayın dememin sebebi kaç litre su koyacağınızın belli olması ve böylece uygun ısıtıcı ve filtre modellerini belirleyebilmeniz, bu konuda da yardımcı olmaya çalışırız. Tabana kum koymayın, hem yiyebiliyorlar hem temizlik yükünü çok arttırır, taban tamamen boş da kalabilir bir sorun olmaz, ama eğer taş koyacaksanız kafalarının 2-3 katı büyüklüğünde keskin yüzeyi olmayanlardan seçmeniz uygun olur. Küçük akvaryumunuza minikleri şimdiden yerleştirin, büyüğün kurulmasını bekleyene kadar bile narin bünyeleri hasta olabilir. Bu küçük akvaryumda mutlaka 28 dereceye ayarlı bir ısıtıcı olsun, bir kaya yerleştirip üstüne ısınma lambası olarak bir masa lambası doğrultursanız hasta olmadan hazırlıkların bitmesini beklemeleri için daha sağlıklı bir ortam olmuş olur. Kolay gelsin..
pinar1112 çook teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. şimdi daha bol su ve kuru bölgeleriyle çok daha mutlu görünüyorlar:) en kısa zamanda da akvaryumu büyütüceğim. bugünde ısıtıcıları alıcam tosbişlerimin. çıtır ve pıtır aybala ile aybarsa çok slm sölüolar:D senin önerdiğin şekilde kum koymadım bunun yerine deniz kenarından taşlar topladım. çokda güsel oldu. umarım benim çıtır ve pıtırımda sizlerin tosbişleri gibi kojaman, sağlıklı ve mutlu yaşarlar.
:) Rica ederim, gelişmeleri bekliyoruz, Pıtır ve Çıtır`a şimdiden hayırlı olsun Melek abilerinin de selamı var :) Bir küçük hatırlatma; deniz kenarından topladığınız taşları mutlaka güzelce fırçalayın, sıcak suda bekletin, hatta mümkünse kaynatın, suya nasıl bir salınım yaparlar bilemiyoruz. Uzun, sağlıklı ömürler diliyorum :)