Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşların kabuklarındaki tüyle için acil yardım lütfen
Merhabalar, bendeki iki kapluşunda üst kabuklarında bugün tüylrnmr olduğunu farkettim,bu neye işaret ve ne yapmalıyım arkadaşlar? Ancak herzamanki gibi sağlıklı görünüyolar,çok hareketliler,yem konusunda da problem yok eskisi gibi yiyolar,ama sadece onlar sudayken görünen ,hareket ettikçe oraya buraya salınan beyaz tüyler görüyorum,elime aldığımda sanki yok oluveriyolar,özellikle kuyruk kısımlarında(bi tanesinde daha fazla ki bunun kuyruğunun üstüne denk gelen kabuk biraz yumuşamış sanki , belkide hep öyleydi bana öyle geliyor),kabuğunun yumuşamasından korkuyorum, neyapabilirim,bu bir sorun mudur?
Kuyruk üstündeki kabuk biraz esnek olur bu normal. Yumuşamak ile esnemek farklı. Beyaz Tül gibi gözüken ve sarkan şeyler değişen derileri ise normal. Kabuktan değil derisinden sarkıyordur. Kabukta birşey varsa yumuşak eski bir diş fırçası ile sadece kabuğunu ılık su altında hafifçe fırçalayın. Tül tül sarkmayan ama kabuk yada deri yüzeyinde pamuklaşan kadifemsi görüntü ise mantar olabilir. Kabuk yumuşamasına karşı kalsiyum katkısı ve D3 vitamini içeren besinler vitaminler kullanmak lazım varsa UVB lamba yada kuru mamalara Devit3 (D3 vitamini) damla damlat. Çok fazla değil ama.