Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

bizi sevmediler mi?

sonunda istediğimiz gibi akvaryumu, kuru bölgesini, ısıtıcını ve ışığını hazırladık gittik 2 tane minik kaplumbağa aldık ve geldik. henüz 24 saat olmadı. bir tanesi hareketli fakat diğeri kuru bölgede duruyor ve pek kıpırdamıyor. gözleri kapalı ara ara ağzını açıp kapatıyor:( sizce hastamı? ne yapabilirim? verdiğimiz kaplumbağa yemini ikiside yemedi:( nne yapmam gerekiyor?

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://imageshack.us/img/iss1.png[/IMG][/URL]

img

papatya34

17 yıl 5 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çoğu ilk gün hatta ilk hafta yemek yemezler, sabırla alışmalarını beklemelisiniz, doğru ortamı hazırladığınıza göre hareketli olanın kesinlikle kısa zamanda yem için kırk takla atan obur bir afacana dönüşeceğine emin olabilirsiniz :) Yemeseler de yemleri suda birkaç saat bırakıp rahatsız etmeden uzaktan izleyin, bir süre hala yememişlerse yemleri tazeleri ile değiştirin, yemler suda kalıp bozulmasın. Diğer miniği ise dikkatle gözlemlemek gerek, ne berbat koşullarda geldikleri, petshopların hali malum, iyi belirtiler değil anlattıklarınız, arada esnemeleri normal ama nefes almak ister gibi ağzını sürekli açık tutuyorsa dikkat. Bir ihtimal ortam koşullarının iyileşmesiyle kendini toparlayabilir, bünyesi çok hırpalanmış olabilir, daha çok yeni gelmiş, su sıcaklığını bir süre 30 derecede tutun, hiçbir şekilde üşümesin, esintide kalmasın, gece de kuru bölgede uyuyorsa ısınma lambalarını kapatmayın, akvaryumun üstünü kısmen örtün, yemek yemeye başlarsa iyiye gidecek demektir, o zaman vitamin takviyesi de yapabilirsiniz. Ama biraz daha böyle devam ederse yavrucağı kurtarmak için zaman kaybetmeden veteriner kontrolü altında tedavi görmesi gerekir. Bizi gelişmelerden haberdar edin..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hasta gibi olan kaplumbağamı petshopa gidip geri verdim ve sağlıklı bir tane aldım. evimize ilk gelen kaplumbağa adı şimdilik tarçın:) bugün yemek yemeğe başladı. 2. aldığım henüz yemedi ama bekliyorum. yemleri sudan almam gerektiğini bilmiyordum sağolun. daha öğrenecek çok şeyim var.. aklıma gelmişken kuru bölge rampası rahat çıkmaları için yarım santim su var. onun üzerinde taş var. kaplumbağalarım taşın üzerine çıkmıyor ayakları ve kabuklarının bir kısmı suda güneşleniyorlar bu doğrumu? ve güneşlenme ışığı sürekli açık mı kalmalı? bu ışık uv değil şimdilik:( resimleri yüklemek istiyorum fakat beceremedim

img

papatya34

ÖZEL MESAJ

Hasta kapluşu vermenize çok üzüldüm, ölecek orada kesin :(

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım keşke öle bir şey yapmasaydın ya ölürse orada ona sendn daha kötü bakacaklardır ooff çok kötü yapmışın bence

img

minel17

17 yıl 6 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sizi üzmek istemem ama ben de geri vermeniz üzüldüm, belki de siz onun için bir şanstınız ama bu şansını da kaybetmiş oldu.

img

kovboy47

17 yıl 5 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar bende çok gönüllü olarak geri vermedim kaplumbağamı fakat benim elimde ölmesi beni çok üzerdi. üstelik onların keyfi için bu kadar hazırlık yaptım. onun bu halini görmek beni değil, akvuryumda kaplumbağa yerine balık beslemeyi herzaman tercih eden eşimin eline vereceğim en büyük koz olurdu:((

img

papatya34

ÖZEL MESAJ