Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

temizlik problermi

merhaba arkadaşlar yılbaşınan beri iki tane kaplumbağam var burda okuduğum birçok şeye göre de onlara güzelce bi akvaryum hazırladım.ısıtıcısı var lamba da var havası da sıcak oluyo kuru bölgesi de var hatta bazen filtrenin üstüne çıkıyolar orda yatıyolar benim asıl sorunum ise temizlik suları iki günde kirleniyo hatta çok kötü kokuyo 2günde bir suyunu değiştiriyorum kokmaması için ne yapılabilir ya da 2günde bir değişen su kapluşlarıma zarar verir mi. yem konusunda da biraz sıkıntım var sera raff p yem atıyorum bıcırık çok yiyo ama mıncırık ise daha az yiyo karides bulamadım ayrıca kıvırcık veriyorum ama sadece gece yiyolar sanırım sabah akvaryumda olmuyo çünkü:)) bir de mıncırık çok korkak hep bir köşeye sıkışıp yatıyo onun için endişeleniyorum. yardım edrseniz çok sevinirim.

img

minel17

17 yıl 6 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Filtren yokmu sürekli su değiştirerek olmaz seni çok yorar ve onlardan kısa sürede bıkmana sebep olur.
Günlük su değişimleri çok gerekli ve mutlaka yapılması lazım ama suyun ısısına ve klor durumuna suyun 12 saat dinlenmiş olmasına çok dikkat ederek yapılmalı. Sürekli toptan değişen su bu açılardan sakınca yaratabilir. Hem diyelim ki sen 2 gün yoksun yada hastasın nasıl olacak o pis işi kim yapacak.
Bu açıdan işin yükünü zaahmetini mümkün olduğunca kendi üzerinizde tutmayın aletlere aktarın.
Filtre sadece sudaki görsel pisliği değil bunların dışkılarının suda yarattığı kuvvetli zehiride ( amonyak ve nitrit gibi) halletmek için mutlaka olmak zorunda.  Akvaryumda kaç litre su varsa 1 saatte en az 3-5 kat su çevirecek güçte filtre almalısın. Balıklarda saatte 3 kat yeter ama kaplumbağalarda çok daha fazla su çevirmesi lazım. Yani akvaryumdaki su 40 litreyse filtrenin saatte yaklaşık olarak 200 litre kapasiteli olması lazım. Tabi kuvvetli filtrenin yarattığı akıntıyıda akvaryumda bir şekilde engellemek gerekir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Filtreleri varmış Frozen (üstünde uyuyan bile varmış:), ama yetmiyor heralde, daha büyük kapasitelisiyle değiştirmek lazım minel17, bu kadar çabuk koku yapmaması lazım. Filtre süngerini temizlerken de akvaryumdan aldığınız suyu kullanın, çok sıkmayın, sadece kaba pisliği gitsin, sık yapılan bir hata bu, çünkü önemli olan Frozen`ın da yazdığı gibi amonyak ve nitriti yıkacak olan yararlı bakterilerin süngerde kalmasını sağlamak. Yüksek kapasiteli bir filtre ve onun doğru temizlenmesiyle temizlik sorununuz hafifleyecektir diye düşünüyorum. Mıncırık`ın durumunuz ise dikkatle gözlemleyin, henüz çok yeni oldukları için o daha alışamamış olabilir, Bıcırık`a göre daha ürkek yapıda olabilir, Bıcırık daha baskın bir tipse ondan ürküyor olabilir, çeşitli sebeplerden farklılıklar gösterebiliyorlar..ama yemek sorunu, hareketsizlik, uyuklama (özellikle kuru bölgede sürekli yatma) hastalık habercisi de olabilir, alışma sorunu mu, yoksa bir rahatsızlık mı en iyi siz anlayacaksınız, eğer hastalıksa durumunda kötüleşme olur, kısa zamanda başka belirtiler de gözlemlersiniz, o zaman vakit kaybetmeden harekete geçmek lazım.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pinar 1112 gerçektende öleymiş 
Çapraz okuma tekniğinin zararları  işte.
Sol gözünle mesajı okuyup sol elinle cevap yazarken sağ gözünle diğer bir ekranı takip edip sağ elinle çay karıştır ve bu arada çenenle bir telefonu yerinde tutmaya çalışarak 3cü birisine cevap yetiştirmeye çalışırsan olacağı işte budur.
Pardon..

img

frozen

ÖZEL MESAJ

A a, bizim forumda böyle bir utanma smileyı varmıymış, ben ilk kez dikkat ediyorum , hemen ben de bir tane ilginçlerden deniyim dedim :)  Aslında "estafurullah, sizin varlığınız yeter" smileyı aradım ama düşüncesizler koymamışlar işte :)    Kolay gelsin..

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

filtreleri var ama çok dalgalanma yaptığı için çalıştırdığımda korkuyorlar ben de ara sıra çalıştırıyorum bu sefer de çok koku oluyo. bir de sularını ne kadar seviyede koymalıyım çok derin olursa kuru bölge oluşturamıyorum.

img

minel17

ÖZEL MESAJ

Tamam işte sorun anlaşıldı , hata tam burada.
Su miktarı çok olmalı az miktardaki su çabuk kirlenir, çok çabuk mikrobik ve zehirli bir duruma gelir , çabuk soğur , çabuk ısınır , kaplumbağa rahatça hareket edemez olurda ters döner ve düzelemezse boğulur kısaca kaplumbağa açısından her tür risk içerir.
Filtreler sürekli çalışmalılar arasıra açıp kapama bu filtrenin etkisini sıfıra indirir. Kuru bölgeyi yükselt su seviyesinide yükselt ve filtreyi günde en az 12 -14 saat çalıştır. Hatta akvaryum yatak odasında değilse su çıkışını cama çevir akıntıyı bir şekilde engelle ve gecede çalıştır hiç kapatma. Fitre de esas olan süngerde oluşan yararlı bakteriler filtrasyonu onlar yapıyor .Eğer filtreyi kaparsan bakteriler ölür filtrasyon yapılamaz filtre hiç bir işe yaramaz.
Su miktarı ne kadar çok olursa her açıdan o kadar iyidir.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

su seviyesi yüksek olursa nefes alamazlar diye korkuyodum :S acaba benim filtre diye aldığım şey filtre değil mi anlayamadımm dalgalandırmadan başka bişi yapmıyo gibi geliyo bana gerçi süngeri kirleniyo ama anlayamadım bi türlü bana filtre resmi koyar mısınızz

img

minel17

ÖZEL MESAJ

Sıkışıp kalabilecekleri yerler yoksa, kuru bölgeleri varsa boğulmazlar hiç endişenlemeyin, tam tersine su mümkün olduğunca derin olsun ki dalıp çıkabilsinler, rahatça yüzebilsinler. Hem çok su olması temizlik açısından da bir avantaj. Filtreniz gerçekten filtredir diye tahmin ediyorum ama işte doğru kullanım önemli gerçekten. Bir tane çok kullanılanlardan örnek filtre:

http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=239&urn=2838

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

kuru bölgeleri şuan var ama su seviesini çok çok yüksek yaparsam kuru bölge kalmıyo. filtre ona çok benziyo dalgalanmayı azaltmaya çalışıyorum. teşekkür ederim :)

img

minel17

ÖZEL MESAJ