Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağa aldım yardım....
merhaba arkadaşlar, uzun zamandan beri istediğim kaplumbağalarıma sonunda kavuştum. fakat sorularım olacak.. 1. güneşlenme rampasının üzerine uv ışığımı koymam gerekiyor, normal bir ışıkla o bölgeyi ısıtsam olmaz mı? bu ışık sürekli açık mı kalacak? 2. verdiğim hazır kaplumbağa yemlerinden yemediler, neden acaba? kaplumbağalarımı eve getireli henüz 6 saat oldu bir tanesi oldukça hareketli fakat diğeri kendini suyun üzerine bırakıyor öylece kalıyor bunu değiştirsem mi acaba? akvaryumun resimlerini kopyalamaya çalışacağım... bu arada akvaryumda olmayan atman 100 w. ısıtıcımı 28drc. ayarladım henüz filtre almadım en kısa zamanda alacağım..
Kuru bölge zaten normal lamba ile ısıtılacak UVB lambalar büyük çoğunluk florasan tipte lambalardır ve ısı vermezler. Çok pahalı oldukları ve 6 ay 1 sene arasında kullanım zamanları olduğu için ilk başta acilen UVB lamba önermiyorum. Ayarlı ısıtıcı ,filtre , ısınma lambası , doğru dürüst bir kuru bölge UVB ye göre çok daha acildir. Herşey tamamsa tabiki UVB lambada kaplumbağamızın sağlığı için çok yararlı olacaktır. UVB ışığı çok gerekli. Ama UVB lamba yoksa ağızdan D3 vitamini vererek ve yazın düzenli olarak direk güneşlendirerek de bu iş olur. Isınma lambasını eğer suda ısıtıcı varsa gece kapat. Kaplumbağaların Esintide kalmamalarına dikkat et.
Kaplumbağalar ilk başta yabancılık çeker ürkek olur can derdine düşer ve yem yemezler sürekli paldır küldür kaçışırlar. Zamanla alışacaktır.Hareketsiz kalmayı ise uzaktan tam olarak çözemediğim için ben birşey diyemeyeceğim.
Bence onu geri verme ,bu petshopta ölüme terk etmek olur , hasta olduğunu anlasan bile iyileştirmeye çalış zamanla sıcakta düzelecektir diye düşünüyorum.
frozen bu uvb lambaları nasıl bir şey ben de aldım ama uv yayıyor mu anlamadım böle mavimsi bir ışık yayıyor sordum ve onu sölediler size sormadan takmim dedim ne dersinz
UVB lamba örnekleri
En üstte solda ki LİFE GLO hariç diğerleri Florasan UVB lambalar dır. Yanlarındaki 2 , 5 , 8 gibi rakkamlar UVB ışın yüzdelerini verir. UVB Lambalar beyaz ama çok hafif belli belirsiz mavimsi yada morumsu bir ışık verir. Bu mavimsiliği çok zor farkedersiniz.göze tamamen beyaz gözükür. Zaten UVB ışını gözle görülmez 30 cmden daha uzağa pek ulaşamaz ve etkisi olmaz bu yüzden etrafı aydınlatan ışık lambanın verdiği normal ışıktır. UVB lamba nın UVB ışını verip vermediği malesef gözle filan anlaşılamaz.