Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yardm edin lütfen
slm kapluşlarım 2 tane ve şu anda ölüm fanusunda yaşıolar ve akvaryum almam şu 1-2 ay içerisinde imkansız küçük oldukalrı için bolca yüzme alanı var çnkü kapı grçktn büyük kuru yeri de var bnm istediğim şey ise şu 1-2 ay içerisinde kapluşlarımı nasıl rahat ettirebilirim nolur yardm edin hastalnmalarını istemiorum :(:(
Mucizevi ve masrafsız pratik öneriler reçeteler malesef yok. Keşke olsaydı da kaplumbağalar hiç ölmeseydi. Kaplumbağalar malesef özellikle çok ucuza satılır ama masrafları tahmin edildiğinden çoktur.
Hasta olmamaları için :
- Isı konusuna dikkat edilmeli ki ölüm fanusunda imkansız.. Kalorifer üstünde yada soba yanında olmaz ya aşırı ısınırsa yada ısı yetmezse . Isı kontollu olmalı ve sabit durmalı. Hiç bir olanak yoksa tepelerinden 15 20 cm den masa lambası yakarak onları ısıtmayı deneyebilirsin. Esintide kalmasınlar odayı havalandırırken başka yere al. Gecede serinde kalmamalarını sağlaman lazım ...ama nasıl olacak ?
- Sudaki hijyene dikkat edilmeli ki fanusta imkansız. Az miktardaki su hemen kirlenir. Mecburen sürekli su değiştirmek zorunda kalacaksın buda risk içeriyor.
Kaliteli doğru yem ve mutlaka vitamin vermek gerek , fanusta bu yapılabilir ama masraftan kaçınmamak işin ucuzuna gitmemek lazım
Hepsi masraf demek tamda kış vakti havalar soğuk peki nasıl olacak ??
ben kaplumbagalarımı kaloriferin üstünde durduruyorum üşümesinler diye tehlikesi çokmu olur acaba
ısının kontrolünü kaloriferin üzerinde sağlayamazsınız örneğin bzn çok ısınr ama geceleyin söndüğündede çok çabuk soğur ve bu ısı değişimleri kapluşunuzun hastalanmasına neden olur..
Kaloriferin üstündeyse akvaryumda da değil ölüm fanusunda sanırım ayrıca, bunun ne kadar tehlikeli olduğunu forumda biraz gezerseniz görebilirsiniz. Acilen ısıtıcılı, filtreli, kuru bölgeli bir akvaryum kurmalısınız, aynen sensoz2002`nin dediği gibi kalorifer üstüne koyarak kesinlikle olmaz, zaten kalorifer üstüne koyulabilecek bir kapta da bakmaya devam ederseniz, malesef kısa süre içinde onu kaybetmeniz kaçınılmaz.
benim kapluşlarım çok az büyüdüler ben onları alalı bir sene oldu ama hala ufacıklar nedeni kaloriferin üstünde olması olabilirmi bütün saglıgı yerinde güzel yem yiyorlar kabuklrının rengi normal bir türlü nedenini anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
Büyümüyorlar çünkü aslında sağlıkları hiç de yerinde değil, o kapta olmaz, orada yaşamıyorlar can çekişiyorlar, bir üst mesajda yazdıklarım aynen geçerli.