Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

2 sorun lütfen cevap :)

Selamlar herkese. Benim sorunlarımdan ilki şu... Kapluşum stick yem yemiyor, sadece karides yiyor başka bir şey verdiğimde de (forumda yazan ufak yeşillikler, tavuk karışımı yem) hiç dokunmuyor ama karidese bayılıyor. Karides yemin yeterli olmadığını okudum biraz önce, lütfen yardımcı olun bana :( İkinci sorunum ise firar... Kapluşum Şerife şerif öldüğünden beri taşların arasına saklanıp duruyor çekiniyordu kafasını su dışına çıkartmaya ve son 2 gündür nasıl keşfettiyse bilemiyorum ısıtıcıya basarak firar ediyor sanırım, ısıtıcının yerini değiştirdim, suyu azalttım ama yine firar etmiş :( ilk atladığı yer yüksekti tekrar firar ederse canı yanmasın diye daha alşak bir yere koydum kabı. (kap diyorum çünkü satın aldığımda verdikleri ufak kapta hala, hani şu plastik palmiyesi olan :( ) firar ettiğinde de gittiği yer de hep aynı nokta, 3-4 metre ilerdeki dolabın arkasına gizleniyor. bu firarlarını nasıl önleyebilrim ? ona bi-iki arkadaş alıp daha büyük bir akvaryumda daha rahat bir yer ayarlasam acaba sever mi beni :( yardımcı olursanız çok sevinirim...

img

kerkerecardon

17 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşa gerek yok tek kalabilir ama beni dinlemeyip illa gidip alacaksan hemen al ki aynı boyda olsunlar. Asla 2 den fazla kaplumbağa alma. İnan bana değil ikisi yada dördü sadece teki bile ilerde canına okumaya yetecektir. Büyüdükleri zaman baş edemezsin akvaryumlara sığdıramazsın. Eğer yaşatırsan ve zamanla sıkılıp başından atmazsan 20-25 cm e kadar büyüyecekler. Büyük sorunları , uyumsuzlukları pislikleri , seni bezdiren zahmetli temizlikleri olacak. Ama unutma bu onların suçu değil onları gidip biz alıyoruz.

Tek yönlü besleme bu kaplumbağanı zayıf düşürür. Sadece karides yem uzun süreçte tek başına yetmez kim demişse hatalı söylemiş
Mutlaka Sera veya Tetra özel yemlerden ver bu firmaların değişik yemleri var yemlerini sürekli değiştir.Senin verdiğin yemediği stick yem ne marka.
Yemeleri yasak olan şeyleri asla verme
Kaplumbağalar sağlıklı iken bile dozuna dikkat ederek kaliteli multi vitamin kullan besin yolu ile alamadığı diğer vitaminleride almalı.
UVB gereksinimlerini yada Vitamin D3 gereksinimlerini mutlaka karşıla
Arasıra yeşillikleri tekrar dene. Gençken yemesede ilerde yeşillikleri yemeye başlayabilir çünkü doğada çeşitli bitkileri yiyorlar.

Fanuslardan firar etmesini engellemek zor. Fanusta 1-2 litre suda ısıtıcı kullanmak büyük risk. O kadar az suda ısıtıcı suyun ısısını saniyeler içerisinde  inanılmaz hızla yükseltir kontrol edilemez ve  kaplumbağan haşlanabilir. En kısa sürede akvaryumu al yada yaptır yoksa şerifede ölür. Akvaryumda filtreleme konusuna  çok dikkat et .
Birde dikkatimi çekti Şerifenin dişi olduğu bu kadar küçükken anlaşılamaz belkide erkektir :)

img

frozen

19 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

stick yem sera ya da tetra deil alman bi adı var, 1-2 sefer verdim yemiyorlar diye bir daha vermedim karides veriyorum rendelenmiş havuca da alışıyor ufak ufak. bu ufak sevimli yaratıkların bakımından, pisliklerinden, zahmetinden bıkacağımı hiç sanmıyorum çünkü daha önce evcil hayvanım olmuştu. Kuş ve balık besledim uzunca bir süre, kuşlarım ve balıklarım ecelleriyle yaşlanarak öldüler. yalnız kaplumbağa beslememiştim. yaptıracağım akvaryum 60cm*30cm*30cm ebatlarında olacaktı ama dediğine göre kapluşlar 20-25cm olabiliyorlarsa daha büyük bir akvaryum yaptırsam iyi olur, geleceği göz ardı etmemek lazım :) ısıtıcı hakkındaki uyarın için teşekkürler, ısıtıcıyı hemen çıkarttım zaten bulunduğu ortam oda sıcaklığında hatta biraz daha yüksek. 2-3 gün içinde yeni evlerine kavuşacak. dişi ya da erkek olduğundan emin değilim :) 2 tanelerdi birine şerif diğerine şerife dedim (şerif olan baya bir efelek duruyodu :) )

img

kerkerecardon

17 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ