Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kapluşum sürekli bisilerin altina giriyor.. :(

merhaba arkadaslar.. benim kaplusum sürekli bir seylerin altina giriyor. akvaryumuna koydugumda taslarin altına girio, disari cıkardigimda yastıklarin yorganlarin altina giriyor.. yani bütün gün karanlık ve kuytu koselere giriyor.. hasta olmadigi inancindayim cunku ne gozlerinde bir sorun var (cam gibi) nede istahinda.. 2 senedir hep böyle.. cok obur ama cok rahatsiz oluyorum onun böyle kendini bisiylere gömmesini.. sebebi ne olabilir sizce? ben acaba kıs uykusuna mi yatmak istiyor dedim ama yazinda aynı sekilde hep.. yardim edermisiniz bana? yorumlarinizi ve vercegniz bilgileri bekliyorum..

img

skymoon

17 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok basit. Ürküyor saklanmak istiyor. Kış uykusu ile alakası yok.
Kaplumbağanın karekterinden kendini güvende hissedip hissetmemeye kadar pek çok çok faktör bu ürkekliği tetikler. Yaşadıkları ve evdeki kişilerin ona olan davranışları da oldukça etkilidir. Mesela bir tarihlerde yere düşürülmüşse canı yanmışsa hatta petshopta kötü bir tecrübe yaşamışsa bunu hatırlıyor olabilir yada sürekli elde tutuluyorsa eminim bundan tedirgin oluyor ve pek hoşlanmıyordur. Ama başta dediğim gibi kaplumbağaların kendilerine özel davranış karekterleri var seninki biraz daha ürkek olabilir.
Sonuçta kim nederse desin su kaplumbağaları zaten evcilleşmez çağırınca yanınıza gelmezler , onlar çoğunlukla hep biraz ürkek kalır. Yaptıkları tek heyecan verici eylem olan yemek yemenin ve açlığın dayanılmaz gücü onları akvaryum camına yaklaşıp sizlere karşı şaklabanlık yapmalarına yol açabilir ama o kadar.
Bence onu olduğu gibi öyle kabul et biraz ürkek ve tırsak bir kaplumbağa olarak. Yeni bir kaplumbağa olsaydı bir süre eline alma onunla ilgilenmeden yanında dur varlığına alışsın diyecektim ama zaten 2 sene olmuş. Alışsa alışırdı şimdiye kadar.
Mutlu ol bak sağlıklıymış nazar değmesin maşallah diyelim. En önemlisi sağlıklı olmaları.

img

frozen

19 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ