Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

çocuklar kavgaya başladı...

evimizin büyük kızı pıtır son 1 haftadır baya kavgacı olmaya başladı.kardeşlerinin kuyruğundan veya ayaklarından sürekli ısırıp zarar veriyor.ilk defa butür davranışlar sergiliyor.acaba sebebi ne olabilir, nasıl engel olabiliriz... akvaryumunlarını ayırmak istemiyorum 1yıldır beraber yaşıyorlar...

img

zuzucann

17 yıl 8 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kötü olmuş en olmaması gereken durum. Malesef bu tür süreklilik gösteren bir kapışma başladıysa artık bir daha kolay kolay durmuyorlar. Genelde ısıran erkek olur cinsel tahrik amaçlıdır ama dar akvaryumlarda alan savunması yapmak içinde git buradan der gibi birbirlerini ısırabiliyorlar. Acaba akvaryum kaç cm boyunda ve kaç kaplumbağa var. Isıranın dişi olduğu kesin mi?
Bu iş biraz da kaplumbağanın karekteriyle alakalı gibi çünkü çok büyük boylara ulaşıp karşı cinsi yada arkadaşlarını asla ısırmayan kaplumbağalarda biliyorum. Ayırmaktan başka çare yok çünkü çok can sıkıcı kanlı sonuçlar olabilir , kuyruğu ısırarak koparabilirler . Hem kişilere hemde onlara yazık olur. Kaçamayacağınız bir ortamda sürekli saldıran biriyle olmak çok kötü bir durum.
Bu kapışmaları engelleyecek durduracak çare genelde yok. Tavsiye edilenler işe yaramıyor ama ayrı yerlerde yemlemeyi bir dene. Buda su dışında yiyemedikleri için bayağı bir uğraş çıkaracaktır gerçi.
Kolay gelsin işin zor.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kavgacı çocuğumuzun cinsiyeti kız, yem verirken pek saldırmıyor, kuru bölgeleri oldukça geniş olmasına rağmen yer kavgası yapıyor.3 çocuğumuz aynı akvaryumda yaşıyor.akvaryumumuz 80cm x 25cm rahat yüzebiliyorlar. kardeşlerini aldığımızda pıtıra göre çok küçüklerdi ama çok sevecen davranıyordu, 8aydırda beraber yaşıyorlar.son bir haftadır saldırganlaştı. pıtırı sizlerin tavsiyesi üzerine obez belirtileri başladığı için yem vermeyi azalttık acaba agresifleşmesinin sebebi bu olabilirmi..cevaplarınız için çok tşk ederim..

img

zuzucann

ÖZEL MESAJ

Aynı anneden iseler üreyince doğanlar ölür ztn bence ayırma değişik yem ve fırçalama yap kabuğuna. Sadece fikrm ltfen kavga olmasn:d

Obezite de kötüdür pek çok sağlık sorununun kaynağıdır. Yabancı dilde olaya profesyonelce yaklaşan ve nasihat veren sitelerde en çok uyarı bu konuda yapılır. Hatta hergün beslemeyin gün aşırı besleyin dendiğini bile okumuştum. Ama tabi bu öğütleri söylemek başka uygulamak çok başka. Bazen bu tür öneriler pratik yaşamın gerçeklerine uymuyor. Koşullar donanımlar beslemeler karekterler kaplumbağalar için harcanabilecek vakit kısaca koşullar her birey için çok farklıdır.Bu yüzden çözümlerde farklılık gösterebilir. Pıtırın sorunu nedir tabiki bilemiyoruz ancak olaya insansı bir bakış açısıyla bakarak tahmin etmeye çalışabiliriz kesin şudur budur demek mümkün değil. Yemin azaltılmasından dolayı saldırganlaşmış olabilir. Yiyeceğini çok fazla kıstığını düşünmüyorum. Yani yarıyamı indi dahamı aza düştü ne kadar kıstın. Normal yeminin yanısıra kıvırcık marul gibi yeşillikleri yada haşlanarak sertliği alınmış havuç denedin mi? Bazılar ağzına bile sürmezken bazılarıda afiyetle yer. Eğer yiyorsa hem karnı doyar hemde rejim yapmış olur. Belki tahmin ettiğin gibi karnı doyarsa saldırganlığıda geçebilir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yem miktarını yarıya indirdim, pınarın beslenme mesajına şuanki beslenme programlarınıda ekledim normal olduğunu söylemişti.havuç ve kıvırcığı çok seviyor tavsiyene uyup biraz çoğaltmayı deniycem.normalde yüzerken ve yem yerken saldırmıyor, daha çok filtre ve kuru zemine diğer çocuklar çıktığı zaman ısırıyor.(3nünde rahatlıkla sığabilecekleri kadar büyük olmasına rağmen)şuanda sıkı talip ediyorum ve ısırılan çocuklar artık pıtır yaklaştığı zaman kendilerini korumak için ayaklarını ve kuyruklarını saklamaya başladılar..:) kendilerini korumayı öğrenmeleri bir bakıma çok hoşuma gidiyor her aile gibi huzurlu olmalarını tercih ediyoruz. ilgin ve cevapların için ailece teşekkür ederiz frozen....

img

zuzucann

ÖZEL MESAJ