Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

YARDIM - 3.sayfa

CİKLİTLERİM İÇİN CANLI YEM ÜRETİMİ KONUSUNDA ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM. MALUM HAZIR SATILANLAR ÇOK PAHALI VE CANLI YEMLERİN FAYDALI OLDUĞUNU BİLİYORUM.ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM :) TŞK LER

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

TOPRAK SOLUCANLARI Çok çeşitli toprak solucanı türleri var ise de burada söz konusu edeceğimiz, hepimizin bildiği tarla solucanlarıdır. Bu canlı pek çok hayvan ve balık tarafından sevilerek tüketilir. Özellikle büyük akvaryum balıkları, örneğin: japon balığı, çiklit, astronot ve iri çöpçüler için değerli bir yemdir. Toprak solucanlarının nasıl toplanabileceği konusunda pek fazla yazmaya gerek yok sanırım. Bahçelerde bir kürek ile kaldırılacak yumuşak toprak altında her yerden toplanabilinir. Eğer her gün bir kaç tane lazım ise bellenecek yerlerden kolayca sağlanır. Daha fazla miktarda isteniyorsa toplanıp içi topraklı nemli bir naylon torbada fazla miktarda tutulabilinir. Bina içinde de basit bir yolla üretmek mümkündür. Bu amaçla 50*50*30 cm. boyutlu (veya benzer) bir kasa hazırlanır. Humuslu gevşek yapılı toprak ile doldurulur. Bu toprağa bir kova dolusu çürümüş yaprak ve 2-3 adet doğranmış çiğ patates ilave ediliri üzeri nemli bir çuval ile örtülür ve içerisine 100-150 civarında olgun solucan konulur. Haftada 1 veya 2 kg. yulaf veya patates ezmesi de yem olarak verilir ise 1-2 ay sonra çok sayıda genç solucan elde edilmiş olur ve yıl boyu buradan solucan sağlanabilinir. Sadece toprağın devamlı ılık bir yerde ve rutubetli kalması sağlanmalıdır. Çok küçük balıklara verilmek istendiğinde verilmek istendiğinde kaynar suda haşlayıp çok küçük doğranır ise yine çok yararlı bir yem olarak kullanılabilinir.

img

non_2612

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

BALIK ETLERİ Balıkçılıkta bilindiği gibi bir balık için en iyi yem diğer bir balıktır. Fakat devamlı aynı tür balık eti ile bir balığı beslemek bazı problemler yaratabilir. Örneğin sazan balığının çiğ eti balıklar için tehlikeli olabilir. Çünkü çiğ sazan balığı eti bin enzşm olan Thiaminoze içerir. Bu enzim önemli bir vitamin olan Thiamine''i etkisiz hale getirir. Böyle bir gıdaise balıkta vitamin noksanlığına neden olabilir. Fakat akvaryum balıkçılığında eve balık alındığında özellikle beyaz renkli balık etlerinden bir parça iyice ezilerek (bezden veya tel elekten geçirilerek ) balığın büyüklüğüne göre verilebilir.Doğal olarak verilecek miktarın fazla olmaması gerekir. Özellikle kuru yem yanında bazı balıklar için balık etini yem olarak kullanmak çok olumlu sonuçlar verebilir. Bazı balık etleride haşlandıktan sonra yem olarak kullanılabilir. Fakat küçük boylu akvaryum balıklarına ancak çok güç durumda kalındığında taze balık eti verilebilir. Çiğ verilen et eğer hemen yenilmez ise kısa sürede bozulur ve kokuşmalara neden olur. Bazı balık etleri de yağlıdır ve suya atılınca su üzerinde yüzen yağ lekeleri meydana getirdiğini görebilirsiniz.

img

non_2612

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

KARİDES & TEKE ETLERİ Karides ve benzeri canlıların kurutulmuş et ve kabukları akvaryum balıkları için çok değerli bir yemdir. Proteince ve balıkların iskelet yapısı için çok gerekli olan kalsiyumca zengindirler. Ülkemizde tatlı, yarı tuzlu sulardan veya denizlerden toplanan küçük boylu karidesler (bazı yerlerde küçük boy karidesler teke olarak isimlendirilir) kurutularak pazarlanmaktadır. Bu yemler un haline getirilerek yedirilirler. Gordon formülü içerisine katılarak daha iyi değerlendirilmiş olunabilinir. Bu karidesleri eğer kendiniz yakalamak isterseniz büyük tatlı su birinkintileri (İst. alibeyköy barajı veya diğer bölgelerdeki yerler) diz boyunuzu geçmeyen fazla akıntısı olmayan yerlerde bol miktarda ilkbahardan sonbahara kadar yakalayabilirsiniz.

img

non_2612

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MERHABA SEVGİLİ NON-2612 DOSTUM. VERDİĞİN FAYDALI BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SAYGILAR.. DİĞER ARKADAŞLARADA DA TEŞEKKÜR EDERİM.

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Her türlü deniz ve tatlı su balığını taze olarak parçalara ayırıp verebilirsin.Balıklarına günde 2 veya 3 kez birkaç dakika içinde bitirebilecekleri kadar yem ver. Fazla yemlemek hem balıklar için sağlıksızdır, hem de akvaryumunun çabuk kirlenmesine ve yosunlanmasına yol açar.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ