Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağalarımıza hazırladığımız yaşam koşulları
Arkadaşlar Pınarın tavsiyesiyle böyle bir başlık açtık, (teşekkürler Pınar) çünkü biz bu kerataların maceralarını sizlerle paylaşmayı çok sevdik. Biz yaklaşık üç aydır tosbiş besliyoruz ve aldığımıza hiç pişman olmadık. Hiç araştırmadan bir gün durup duruken gittik ve iki tane 3.5 cm. kabuk boyu olan tosbiş aldık. ( Tabii uyduruk bir yem ile birlikte ve ölüm fanusunda ) Eve geldik nette araştırdık bir de ne görelim bu iş çocuk büyütmekten zor :) Daha sonra bu forumun eski bir üyesi beppomomo `nun ( teşekkürler beppomomo ) KAPLUMBAĞA BAKIMINDA REFERANS LİNKLER -VOL. III isimli başlığında yazanları bir gecede okuyup ertesi gün akvaryum, ısıtıcı, filtre, ısıtıcı lamba ne gerekiyorsa aldık, iyi ki de yapmışız baksanıza nazar değmesin şimdi çok mutlular. Bu başlıkta daha çok sevimli dostlarımıza evde hazırladığımız yaşam koşullarını konuşalım, nasıl yaptığımızı sağlayacağı avantajları vs. çok yaratıcı fikirler çıkabilir. Çünkü çok pahalı şeylerin yapacağı işleri ucuz ve daha basit ürünler ile de yapabiliriz. İmkanları iyi olan var olmayan var ama unutmayın tosbikleriniz size muhtaç yaşam koşularını ne kadar iyi hazırlarsanız o kadar mutlu olurlar. Tabii ki kısıtlama yok tosbişler ile ilgili her şey burada konuşulabilir. deryailesezer
Arkadaşlar bu aralar biraz yoğunum yazacaklarımı daha tam toparlayamadım .En kısa zamanda minik dostlarımız için hazırladığım akvaryumu tanıtacağım.
Ben en çok yaptığınız mağarayı merak ettim, bence çok hoş, bayılırlar öyle şeye, nasıl yaptınız, hazır mı aldınız? Gece orada uyumaya kalkarlarsa nefes almaya çıkamayabilirler diye endişe ediyorum bir tek, riskli olabilir mi acaba? Aybala ve Aybars canavarlarının tüm video ve fotoğraflarını burada toplayabilirsiniz, hepsini toptan görebilmiş oluruz :)
Pınar mağarayı hazır aldık, korkma onun içine giriyorlar ama genelde oynamak için, yeni asma katlarına alışana kadar o mağaranın üzerinde kabukları dişarıda uyudular. Bugün yani asma kat inşaatının 5. gününde aybalayı mango kökünün üzerinde başını ısınma lambasına dikmiş ayaklar havada bir şekilde uyurken gördüm, tam fotoğrafını çekecekken tırsık aybars mağaranın üzerinden dibe daldı aybalada onun sesinden korktu ve cup suya atladı :) Ama merak etmeyin fotoğraf makinam elimde onları sürekli takip ediyorum. Elimden geldiğince Yeni fotoğraf ve videoları buraya ekleyeceğim, zaten kişisel sitemizde kullanmak üzere video ve slayt gösterilerini bir video sitesine ekliyorum buraya da link veririm.
Sevgili Pınar bin Aybala ve Aybarsın videolarını buraya ekleriz fakat ilgilenen tüm arkadaşların eklemesini istiyoruz,başlık nedeniyle ilgi az olacağından yeni başlık açmaya karar verdik.
Kaplumbağa kardeşlerim biz Aybala ve Aybars, Anne ve Babalarınıza söyleyin Fotoğraflarınızın ve videolarınızın linklerini ``Kaplumbağalarımızın Fotoğraflarını ve Videolarını Buraya Ekleyelim `` başlıklı bölüme eklesinler, ileride telif bahanesiyle bolca yem istersiniz bizden söylemesi :)
Arkadaşlar Aybars da Aybaladan 3 saat sonra yeni teraslarında bulunan mango kökünün üzerine çıkarak bizi çok mutlu etti, fakat yine fotoğraf vermedi zira magazincilerle arası iyi değilmiş duyurulur...
Deryailesezer, ya müthiş bir fotoğraf bu, harika yakalamışsın, bravo :D Hemen bilgisayarıma kaydediyorum. Ayrıca ne kadar hoş bir anlatımın var, Aybala ve Aybars`ın maceralarını zevkle takip ediyorum, devamının gelmesini diliyorum :) Diğer başlığa en kısa zamanda ben de bizimkinin fotoğraflarını ekleyeceğim, ellerinize sağlık, hep hastalık hep üzüntü, siteye renk ve neşe getirdiniz ekip olarak :)
Arkadaşlar Aybala ve Aybarsın yaşam alanının son durumu :