Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ISITICI MI FLORESAN MI ?????????????
Arkadaslar kaplumbagalarima akvaryum kuruyorum.bi pet shopta derecesi ayarlanan isitici gosterdiler.bi yerde de onun yerine floresan dediler. hangisi isinma isini daha iyi gorür.sizden cevap alınca tekrar gidicem.bana isitici mantikli geldi ama onunda sicakligi algilayan ona göre ayarlayan bi sey oldugunu sanmıyorum siradan bi seye benziyoodu.yani akvaryumdaki suyan miktarina göre ne kadar enerjiyle suyun kaç dereceye gelecegi degisir sonuçta.ben bu aleti 28 dereceye ayaradigimda bu suyun sıcakligini ölçüp 28 olana kadar isitip sonra da o sicaklıkta sabit tutan biseymidir.yoksa takinca direk kendi isiniyo etrafınıda isitiyo ,su miktarına göre az veya çok isiniyomu
Atman marka bir ısıtıcı almanı tavsiye ederim. Bnm kapluşumun gözleri kaç aydır kapalı olduğundan ben ısıyı 30 dereceye ayarladım tabi normali 27-29 arası. Şöyle anlatıyım benimde suyum çok fazla değil ısıtıcı suyu 30 dereceye getirio sonra otomatik olarak kapanıo. Brz sonra suyun ısısı düşünce tekrar çelışıo ve suyu yine 30 dereceye getirio bu böle gidio. Yani ısıtıcım otomatik olduğundan fişten fln çekmene gerek yok. O hep fişte takılı kalmalı. Bnm önerim florasan yerine ısıtıcı alman çünkü florasan ısıtıcıyla aynı görevi yapamaz. Adı üzerinde biri ısıtıcı diğeri lamba. Iıtıcı aldıktan sonra birde kuru bölgeye masa lambası doğrultursan kuru bölgeye çıktığındada ısınmasını sağlayabilirisin.
merhaba eli :) ihtiyacın olan "termostatlı bir ısıtıcı", aynen dediğin gibi 28`e gelince duracak, soğuyunca tekrar çalışmaya başlayacak. tabi akvaryumda ne kadar su olduğu, evin normal sıcaklığının ne kadar olduğu da önemli, o da ısıtıcının watt değerini belirlerken gerekiyor. çok çok kabaca söylüyorum, 50-100 litre arası 100 watt, 50`ye kadar 50 watt gibi düşünebilirsin mesela. atman, resun çok kullanılan, hem de uygun fiyatlı ısıtıcılar, dediğim gibi termostatlı olması önemli, bunlardan birini alabilirsin, watt değerleri değişir modellerin, onu da litreye ve evin çok soğuk olup olmamasına göre düşünmelisin. kolay gelsin :)
hah! cok tesekkur ederim.aradigim tam bahsettiginiz sey.hemen yarin alicam,sevgiler..
flooresanlar ısı yaymaz evinde warsa bi dene 2 ssat çalıştır gine de sıcak deil dir .... bence sarı ışık weren lamba lar daha iyi oluyo ve masa lambası şeklimde özel ısıtıcılar war istersen onları dene ışık yayıyo suyun içine ....