Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

acil yardım

Kaplumbagalarımdan birinin karın derisinin üstünde beyaz pamukçuk benzeri oluşumlar belirdi. Mantardan şüpheleniyorum ama mantarların beyaz leke gibi olduğunu okudum. Bunlar kaplumbağamın derisinden pamukçuk gibi aşağı doğru çıktı. Üstelik diğer kaplumbağamda yok ve ikisi de çok hareketli/ yem de yiyorlar. Bunlar büyümeye bağlı deri soyulması mıdır? Yoksa mantar olabilir mi, mantar tedavisi mi yapmak lazım? Yardım eden olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

img

elf111

17 yıl 6 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Görmeden birşey söylemek tabiki çok doğru değil ama ben deri değişimi olduğunu düşünüyorum. Mantar yüzeyde dokunulduğunda kadifemsi bir his veren pis kokan bir oluşum. İlk başlarda beyaz başlar ve yüzeydedir öle sarkmaz daha sonra içeri doğru işleyemeye ve yaraya dönüşmeye başlayınca rengi pembeleşir hatta kırmızılaşır. Tedavi edilmezse kaplumbağa zamanla ölür. Doğal deri değişiminde ise deriler böle vücuttan tül tül sarkar hatta suda yüzerler.Karın derisi dediğiniz yer tam olarak neresi boynunun kabukla birleştiği alt bölgesimi.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aynen dediginiz gibi tül tül sarkan beyaz parçacıklar var. Evet, karın derisi demekle alt bölgesini kastetmeye çalıştım. Yardımınız için çok teşekkür ederim:)

img

elf111

17 yıl 6 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ