Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

acil yardım edebilirmisiniz

meraba arkadaslar.benim 1 yaslarinda iki kaplumbam var.onları aylardır plastik kapta besliyorum.bir hafta once bu siteye girdim ve okuduklarima cok sasirdim.ben herseylerini doğru yaptiğimi zannediyordum ama meger neler eksikmis.Kaplumbagalarim yazin cok mutlu istahlı ve hareketlilerdi.hatta 3 4 ayda 3 cm kadar buyuduler.kis gelince yemeleri kesildi hareketsiz ve mutsuz oldular.usuduklerini anladim cunku yazin hergün günes banyosu yaparlardi.bunu farkettigimden beri sularini sicak tutuyorum plastik kabi mutlaka kaloriferin ustune koyuyoum.yine eskisi gibiler.ama bu siteden ögrendim ki bu sekilde daha fazla idare edemezler. benim simdi acil cozume ihtiyacim var.gerekli olan herseyi simdi bir anda almam mumkun deil.bi akvaryum ve tabi mecbur oldugu icin isitici alabiliyorum.sonrasini yavas yavas.bana gereklerin en acil olanini ,zaman gecirilmeyecek olanini soylermisiniz.en azindan acil olarak genis yere ve sicaga kavussunlar digerlerini yavas yavas alicam ama baska bu ikisi kadar acl ne var???? YARDIM EDERSENIZ COK SEVINIRIM

img

eli

17 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle selamlar arkadaşım.. Bahsettiğin o plastik kap, ölüm fanusudur ve kaplumbağaya işkencedir. Öcelikle yeteri büyüklükte, yüzebileceği, dalabileceği bir akvaryum ve suyun sıcaklığını 26-27 derecede tutacak bir ısıtıcı almalısın. Bunların yanın en önemlileri sırayla filtre ve akvaryumda yüksek bir kaya. Ayrıca akvaryumun içine yerleştireceğin bu kayanın üstünü de kaplumbağalarının kurulanması için bir lambaya ısıtabilirsin. (Örneğin infrared) Başka soruların olursa cevaplamaya çalışırım, kolay gelsin. Onlara iyi bak.. :)

img

emptyw0rds

17 yıl 6 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence kuru bölge ve ısınma lambası, bunları zaten çok kolaylıkla, çok ucuza hazırlayabilirsin.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tesekkur ederim. bugun daha genis bi legene aldim onlari.bi kuru bolge ve buna cikmalari icin rampa yaptim .kaloriferin yanindalar ama ara sira sıcak su dokuyorum.bayram biter bitmez akvarum ve isitici alicam.bunca zaman onlara eziyet ettigime cok uzuluyorum. bir de bi tanesinin obez olmasindan supheleniyorum en kise zamanda fotografini gondericem

img

eli

17 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ