Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Isıtıcı Lamba ve Dış Filtre

merhabalar; bir adet ısıtıcı lamba ve dış filtre edindim. dış filtre LifeTech External markalı 180 ytl değerinde bir alet ama kafama takılan birşey var dış filtrenin alıcı borusu akvaryumdaki pisliği çekmesi gerekmez mi zira benimkisi pisliği çekmiyor yada banamı öyle geliyor. neden acaba ? birde bir adet ısıtıcı lamba aldım kuruma bölgesinin üzerine 10 cm lik bir uzaklıktan tutuyorum lambam odaklama ışığı dedikleri ısıyı belli bir noktaya odaklayan bir lamba acaba bu lambayı 24 saat mi açık tutacağım ve kuru bölgenin sıcaklığı kaç olacak acaba ?

img

learnedrains

17 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

LeranedRains
Dış filtre tecrübem yok zaten soruyu tam olarak anlayamadım ama geri dönüş borusundan akvaryuma su akıyorsa demek ki içine suda çekiyordur. Eğer debisi düşükse ya tıkanmış olmalı yada filtre malzemeleri yanlış yerleştirilmiştir su geçişini engelliyordur. İlk çalıştırmada kuru kuru değilde içine kuvvetlice su emerek çalıştırılmalı deniliyor.
Isıyı odaklayan lamba dediğin nasıl birşey internette resmi filan varmı? Isınma lambasının 24 saat açık durmasına gerek yok gece olunca kapatabilirsin. 10 12 saat açık durması yeterlidir. Suda ısıtıcı varsa gece kuru bölge ısınma lambası kapatılınca kaplumbağa sıcak suya inerek orada rahatça uyur.  Kuru bölge ısısı 32-34 derece olmalı

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba ısıtıcı lambanın kuru bölge ile arasında 20cm olması gerekir yoksa kaplumbağaların yanabilirler bu yüzden ya ısıtıcı lambanın sıcaklığını düşürmelisin yada 32-34 derecede 20 cm ara ile tutmalısın

img

senatuncay

17 yıl 7 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar frozen; filtre ile ilgili soruyu anlamadım demişsin kusura kalma yol yorgunuyken heyecanlanıp yazdım :) açıkcası sonra okuduğumda bende bişi anlamadım. :) ama kuru bölge lambası için verdiğin bilgilerden ötürü teşekkür ederim odaklama ampulu dediğim ampul genelde fotoğrafçılarda kullanılan bir ampul ısıyı odaklandığı tek noktaya veriyor yani dağıtmıyor bende ampulu kuruma taşına çevirdim şuan için hayvanlar rahatlar bir problem çıkmadı çıktığı taktirde zaten ampulu değiştiricem... tekrar teşekkürler kolay gelsin...

img

learnedrains

17 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ