Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yardımm
ilk başta benim 2 tane kaplumbağam var. birine 2 buçuk senedir ötekine 1 buçuk senedir bakıyorum. bu zamana kadar hiçbir sorunum yoktu ve sürekli burdan bilgi alıyordum. nasıl daha iyi şartlarda bakabilirm diye sürekli bu sayfalarda yazanları inceleyip uygulamaya çalıştım. şimdi sorunuma gelince 1 buçuk senedir baktığım ufak kaplumbağımın 2 gün önce farkettim ki gözleri şişmiş ve kapanmış sanırım iltihapta toplamış. burdan aldığım bilgiler üzerine hemen gidip göz için olan terremisinden aldım 2 gündür sürüyorum biraz dışarda bırakıp ilaç emilince tekrar akvaryumuna koyuyorum ötekinede bulaşmasın die akvaryumları ayırdım. ben bu ilacı ne kadar sıklıkla uygulayabilirim. başka ne şekilde daha çabuk ve iyi iyileştirebilirim. görmediği için yemekte yiyemiyo elimle besliyorum. beni biraz daha fazla bilgilendirirseniz çok sevinirim... şimdiden çok teşekkürler.... (bu arada akvaryumlarında ısıtıcı filtre vs. herşeyi mevcutt)
İrem107
Önce geçmiş olsun. Eğer kaplumbağanda uyuşukluk ve uyku hali yoksa yemek yiyorsa zatürre belirtileri göstermiyorsa gözlerdeki sorun A vitamini eksikliğinden olabilir yada sudaki gözle görülmeyen olumsuzluklardan dolayı mikrop kapmışta olabilir. Bu yüzden Terramisin yanısıra A vitamini içeren bir kaplumbağa vitamini de vermeni tavsiye ederim. Vitamini kutu üzerinde yazan dozdan fazla verme çünkü fazlasıda zarar verir. Terramisinin kaplumbağalarda kullanımı konusunda belirtilmiş bir kullanım günü yok ama bir süre kullanmak lazım. Sabah ve akşam olmak üzere 2 kere kullanabilirsin. En az 5 gün devam et sonra durumuna bir bak. Terramisin antibiotik içeren bir krem.
İnşallah bu kapanma zatürre gibi ciddi bir nedenden dolayı değildir. Çünkü sorun vitamin eksikliğinden yada içerdeki daha ciddi sorunlardan kaynaklanıyorsa terramisin çokta fayda etmeyecektir.
Kaplumbağa akvaryum dışında beklerken onu lamba ile ısıtıyorsun esintide kalmamasına dikkat ediyorsun değilmi ? Onları ayırdım demişsin bu temelde iyi ve yapılması gereken bir davranış ama her 2 yerde birden onlara uygun koşulları sağlamak ev ortamında zor olmuyor mu? Diğer kaplumbağan da olumsuz koşullardan etkilenmesin sakın. Aman çok dikkat.
ilgin için teşekkkür ederim frozen. ilk başlarda yemek yiyodu ama artık yemekde yemiyo sürekli kuru bölgede uyumaya başladı. sanırım terremisinde fayda etmiyo 2 gözüde kapandı.zatüre belirtileri nasıl bilmiyorum ama sanırım biran önce veterinere götürsem ii olacak.. çünkü zatürreyi evde geçiremem herhalde. kurtçuk yemlerden veriyorum ikisinede. eski akvaryumum vardı büyüdüler die daha büyük bir akvaryuma geçirmiştim onları şimdi küçük olanı eski akvaryumda bakıyorum. büyük olanda bişey yok allaha çok şükür ama küçük olan içinçok endişeleniyorum. zatüreyi geçiremezsem ölür mü?
Eğer zatürre ise evet tedavi edilmezse malesef ölür. Zatürre belirtileri ağzında burnunda salgı gözükebilir baloncuk çıkabilir ,nefes alırken ıslık sesi çıkarır , ağzını kocaman açar ve öylece durur ,gözleri şişer ve kapanır, yemek yemez çok halsizdir, ciğerlerde sıvı oluştuğu için suda dengesiz eğri yüzer veya dalamaz. Tabiki her rahatsızlık her halsizlik mutlaka solunum yolları rahatsızlığı değildir ama en sık görüleni budur ölümcüldür. Antibiotik tedavisi gerekir Su ısısı 30 dereceye çıkartılmalı kuru bölge sürekli sıcak tutulmalıdır.