Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yardım lutfenn kaplusum cok kotuu:(

merhba arkadaslar bnm iki tane kaplusum var 1 2 senedirde bendeler.son derece hareketliler ve aldığımdan bu yana bayada buyuduler.fakat 2 gun once sularını degistirirken birinin tek gozunun şiştigini gordum.gozunu actıgında boyle ustunde beyaz bir tabaka var(katarak gbi:) daha oncede olmustu bende bulasmasın oburune diye ayırıp hasta olanın suyuna sanasol(vitamin)damlatmıstım zamanla geçmişti.şimdi tekrar o veya baska bi boyutu bu hastalık.bende ısıtıcı yok:( sitedeki bilgileri okudum baya ve bende acil bi cozum olarak calısma lambasını koydum suyu ısıtsın diye:) uyuoken bi anda hareketlendi.ama hala yem yemiyor ve tek gozu kapalı.digeri ise obur akvaryumda surekli uyuo.gozunde falanda bise yok.ama yem yemio.yani ikiside yemio.gercekten cok uzuluyorum ve cok korkuyorum.yardım edebilirseniz cok sevinirmm..:(simdiden tesekkurler

img

linyit

17 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gerçi anladığım birşeyler okumuşsun ama bir daha tekrar edeyim. Isıtıcısız filtresiz kuru bölgesiz bu iş olmaz. Günün birinde mutlaka hastalanır ızdırabı eziyeti masrafı çok daha fazla olur. Önemli olan hastalandıktan sonra koşuşturmak veterinerlere götürmek çare aramak değil. Yapmamız gereken onlar daha sağlıklıyken ilerde hastalanmalarına yol açabilecek risk içeren her tür durumu ortadan kaldırmak.

Yemek yememek dikkat edilmesi gereken kötü bir belirti ama mutlaka net bir hastalık durumu göstermez henüz hastalanmamış olabilir. Diğer hastalık belirtilerinin de kaplumbağada görülmesi lazım. Serin ortamlarda bünyeleri ve sindirim sistemleri yavaşlıyor bu tür duruma geçmişte olabilir. Ortamlarını hem karasal hemde su olmak üzere 2 taraflı ısıt Mutlaka ayarlı su ısıtıcısı al ama çok ucuz birşey alma ki işine yarasın. Kuru bölgelerinde ısınma lambaları da olsun. Kaplumbağalar esintide kalmasınlar camları açarken akvaryum üstünü ört. Mutlaka vitamin kullan tek yönlü beslenme açığını kapatmakta çok faydası olacaktır.

Göz problemleri A vitamini eksikliği yada sudaki olumsuz hijyen koşulları gibi kolayca halledilebilir sebeplerle de olabilir yada solunum yolları rahatsızlıkları veya zatürre gibi çok daha ciddi nedenlerden dolayıda olabilir. Böyle bir durumda tek göz değil 2 göz birden şişer ve kaplumbağada diğer zatürre belirtileri de görülür.
Gözlerine göz için olan terramisin kremden çok azıcık sür ve 1-2 saat sıcak ama kuru bir yerde tut ki krem suya karışmasın sonra sıcak akvaryuma geri koy. Isı yükselince durumlarında düzelme olması lazım eğer olmuyorsa hastadırlar.
Eğer yaşam koşulları düzelmezse tedavi sonuç vermez.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ