Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kuru bölge sorununu bende yaşıyorum??

slm arkadaşlar bir kaç hafta önce bir su kaplumbağası aldım ..ısıtıcı filtre ve ısıtma olarakta bir ampul kullanıyorum..kurubölge için.4 çeşit kaliteli yemleri ve artı karides aldım.arasıra alabalık ve sebzede veriyorum akvaryum 1m ama içime sinmedi ben alırken en iyi şartlarda bakacağıma kendime söz verdim.ve en az 2 veya 2.5m2 lik bir terreriyum hazırlıycam en kısa zamanda.BENİM SORUNUM kuru bölge vaktinizide fazla almıyım.akvaryum camın yanında eğer hava güneşliyse kuru bölgeye çıkıp güneşleniyor ama bulutlu havada veya akşam kurubölgeyi kullanmıyor formu okudum sanırım ısınma sorunu var ..kuru bölgeyi ısıtmak için kaç walt veya nasıl bir lamba lazım demeki benim kullandığım ampül yeteri kadar ısıtmıyor???

img

cankutank

17 yıl 7 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle uzun, sağlıklı ömürler dilerim fındığa, en kısa zamanda kendisini ve akvaryumunuzu görmek isteriz :) Gerçekten sizin kuru bölgeyle ilgili sorununuz kuru bölgenin yeterince sıcak olmamasından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bu durumda farklı wattlarda ampuller alıp uzaklık yakınlıkla da oynayarak denemek gerekiyor. Kuru bölgenin sudan birkaç derece sıcak olması gerek, 30-34 derece gibi olan kuru bölge sıcaklığı uygun. 40 ya da 60 watt spot ya da softone ampuller (tabi normal ampul de olur) kullanıyoruz genelde, 15-20 cm. uzaklıktan kuru bölgeye doğrultup hem kuru bölgenin sıcaklığını ölçün hem de kapluşunuzun davranışlarını takip edin. Kaplumbağanızın kuru bölgeye çıkıp çıkmaması doğru ampulü yakaladığınızı gösterecek. Kolay gelsin..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tşk pınar daha yüksek waltlarda lambalar deniycem umarım çözeriz bu sorunuda kapluşumla inadına yaşamak için:)

img

cankutank

17 yıl 7 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ