Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

!!!!!!ALT KABUĞUNDA SORUN VAR!!!!

makbuleyi elime aldığımda alt kabuğuna baktım hafif buğulaşma vardı ve çok çok minicik şişik vardı küçük kalkık bişey vardı yavaşça çektim alt kabuğun derisi çıkıyordu bıraktım hemen alt kabuğa kabuk sertleştirici sürdüm acaba ne oluyor???

Tehlikeli ve kötü birşey değil büyük ihtimalle kabuk değiştiriyor. En üstteki yarı saydam tabaka arasıra uçlardan doğru kalkar ve düşer normal bir durum. Kabuk sertleştirici kullanmayın.
Makbule kaç yaşında (kaç yıldır sizinle) ve kaç cm. Ufak kaplumbağalarda bu kabuk değişimi olmaz biraz büyüdükten sonra kabuğun bu üst tabakasını ara ara sürekli atacaktır.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

daha yeni 2 aydır benle birde akşam geldim avuçları su toplamış balon olmuştu elini çok yavaşca itinayla sıktım. su fışkırdı kan deyil makbule rahatlamış gibiydi ama hayla avuçları şişik birde apturkadir ağır bir kaplustu(arkadası) makbule ise çok hızlıydı şimdi apturkadir gibi ve yem yediğini görmedim makbulenin. ama apturkadir yiyor.... ne oluyor offff:(:(

makbule ile apturkadir benimle 2-3 aydır beraberler makbule apturkadire göre çok hareketliydi şimdi yavaş birde avuçları şişmişti balon olmuştu su toplamış anlaşılan çok çok itinayla yavaşça sıktım su fışkırdı makbule rahatlamış gibi oldu. ama şu aralar yem yediğini görmüyorum. çok endişeliyim.

YA BANA YARDIM EDİN, BEN İKİ GÜN ÖNCE İKİ TANE KAPLUMBAĞA ALDIM,AMA DÜN AKŞAM EVE GİTTİĞİMDE Bİ TANESİNİN KABUKLARINDA SİYAH Bİ LEKE FARK ETTİM, NE OLABİLİR ACABA? KORKUYORUM ACABA VETERİNEREMİ GÖTÜRSEM..BİLGİNİZİ VARSA LÜTFEN YARDIM EDİN..

img

duducuk

17 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eli neden baloncuk oluyor orasını anlayamadım. Haşlandımı yoksa filtredemi yaktı. Onlara nerde bakıyorsun.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ