Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağalarımın Tırtıl Ziyafeti

Arkadaşlar fazla proteine dayalı besinler olduğundan et ağırlıklı beslemenin zararlarını biliyorum. Geçenlerde eşim bahçesini kışa hazırlamak için toprağı değiştiriyordu. Topraktan yaklaşık 6-7 adet ufak tırtıl çıkıverdi. Bende doğadaki besin zincirlerinin bir parçasıdır diye düşünerek bizim ufaklıklara bunlarla bir ziyafet çektirdim. Kulağa biraz vahşice geliyor biliyorum ama doğal dengelerinde dere kenarlarında bu tip canlılarla beslendiklerini unutmamak lazım. Toprağa arada bakınyorum tekrar çıkarsa video eklemeye çalışırım. Elimde kapıyorlar. Arada suyun içine düşenleri de anında götürüyorlar.

img

yasdal

19 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yasdal bana biraz riske giriyormuşsun gibi geliyor. İpek böceği yedirdikten sonra 4 su kaplumbağası ishal olan ve sonrada ölen bir bayan vardı. Başka bir forumda konusu geçmişti.O da ipek böceklerini elimden kaptılar yiyebilmek için birbirleriyle bile kapıştılar diye yazmıştı. Bu tür böceklerin kimyasal savunma sistemleri olabiliyor. Ayrıca bizim su kaplumbağaları tamamen akvaryum yaşamına adapte olmuşlar ve bu tür maddelere pek alışkın değiller. Ters bir reaksiyonda oluşabilir. Mesela solucanlar toprağı içlerine aldıkları için beraberinde tarım ilacı gübre yada kimyasal madde gibi bazı zararlı maddeler filanda alabiliyorlar. Bizde dolaylı yoldan solucan yedirerek bu maddeleri kaplumbağalarımıza geçirmiş olabiliyoruz. İlla vereceksek bir süre nemli ortamlarda içlerini boşaltmalarını bekletmekte fayda var.Ayrıca iç parazit konusuda var solucan yada tırtılın vücudunda ne gibi parazit canlılar var onuda bilemiyoruz. Sadece uyarmak için yazdım mutlaka zehirlidirler kötü sonuç verir demiyorum ama risk olabilir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Haklısın aslında akvaryumda doğup büyümüş canlıların doğadakiler kadar bağışıklık sistemlerinin gelişmiş olmasını bekleymeyiz. Kimyasal madde yönünden içim biraz rahat, zira eşimin bahçesi tamamen doğal-organik yöntemlerle yetişen sebzelerle dolu. (Bu arada bahçe dediğime bakmayın, bizim fabrikanın atolyesinde 1 er metrelik genişçe büyük saksılar yaptırmıştım onları kapalı balkonda sebze yetiştirmek için kullanıyor bizim hanım) Parazit konusunda endişendim şimdi bak. Uyarın için teşekkür ederim.

img

yasdal

19 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ