Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağaya eziyet
istanbul çapa tıp fakültesinin karşı caddesindeki seyyar bir satıcı bu ayazda fanusların içinde singapur cinsi su kaplumbağası satıyor.hayvanlar soğuktan ölü gibi hareketsiz ve büyük ihtimalle alan kişilerin elinde kısa bir süre içinde ölücekler.bu bakımı hakkıyla üstlenebilicek bir çok insanın bu ölümlerden kendini sorumlu tutup kaplumbağa beslemekten vazgeçtiğini biliyorum... kaplumbağa severler eğer bu konuda yapılabilicek birşey varsa lütfen ilgilenin o hallerini görünce içim acıdı...
Ne diyorsunuz, seyyara da mı düşmüş artık kaplumbağalar?? O kadar çektikleri yetmezmiş gibi. Hoş, gerçi çoğu petshopun durumu seyyar satıcılardan farklı değil, vitrin malzemesi olarak dükkanların önünde buz gibi suda yavrucaklar. Tarım il müdürlüğü ve çevre il müdürlüğü ilgileniyor olması lazım bu tip konularla, ama tabi bu iyice tuhaf bir durum, zabıtayı mı arasak?! Arkadaşlar napsak, fikir verin, o satıcının peşine ciddi düşerim, fotoğraf motoğraf da çekerim gerekiyorsa, ama düştüm diyelim, ne yapmak lazım ondan sonra, artık bu kadarına da pes.
Bukadarıda fazla artık,söyleyecek söz bulamıyorum! Bu sevimli hayvanların Pet Shoplarda çektikleri yetmiyormuş gibi birde seyyarlar çıktı karşımıza, ne bunlar ya hediyelik eşyamı, çocuk oyuncağamı?! Eline alan istediği fiyata, istediği gibi satıyo! Sevgili Pınar fotoğraf fikrin güzel, seyyarın fotolarını çekip, izinsiz satış yaptığı için durdurabiliriz ancak, tabi buda tekse eğer!!! Bu işi seyyar olarak yapmaya başkalarıda başladıysa.. o manzarayı düşünmek bile istemiyorum.
zabıta olabilir pınnar ayrıca senin de dediğin gibi Tarım il müdürlüğü ve çevre il müdürlüklerine bu konuda bir dilekçe yazılabilir. bence İstanbullU arkadaşlar bu konuda bir şeyler yapabilir diye düşünüyorum
slmm sorun sadece kapluşcuklar değil..peki ya para uğruna bir çaybardağında günlerce satılmayı bekleyen betta balıkları (çaybardağı çünkü betta suyun dışından solunum yapabildiği ve havasız kalmadığı için )bence kaplumbağa almamak sorunu çözmüyor..artan nüfus sanayileşme fabrikalar vs..insanların yaşam ortamını arttırdığı gibi hayvanlarında doğal ortamını yok ediyor ..bunun sonucunda insanlar hayvanlarla ..hayvanlarda insanlarla yaşamak zorunda kalıyor ve buna alışmalı her iki tarafta..burada yapılacak en önemli şey ve ilk adım bilinçlenme bilinçlendirme..arkadaşlar herkes el ele vermeli ve denetleme yapılmalı ilk adım olarak..örneğin petshoplarda 4 kaplumbağa en az 100 lük bir akvaryumda ve ısıtıcı filtre vs gibi donanımlı alanlarda satılmalı veya bir betta en az 50 lik bir akvaryumda satılmayı beklemeli..bunu uygulamayandan ceza kesilmeli ayrıca yurtdışından gelimde sınırlı sayı konulmalı..çocuklar aileler nasıl bakılacağı konusunda bilinçlenmeli..böylece talep ve satılmak için getirilen canlı sayısı azalıcaktır.
hayvan severler derneği bu konulara çok hassas arkadaşlar medyada oldukça etkililer.alperenn arkadaşım bence internetten onlara mail atarsanız bu tüccarların birini bile engellesek birkaç çocuğun hayatı kurtulmuş olur.bunların hepsi katilll):
Arkadaşlar İzmir`de pazarlarda bile satılıo. İzmir`li arkadaşlar biliodur belki. Poşetlerin içine koyup gönderiolar insanları. Alanlarda çoluk çocuk zevk için aldıkları çok açık. Bir çocuk bir hayvanın ihtiyacını ne kdr karşılayabilir ki? Ben 20 yaşındayken ve çok okuyup araştıran bir insan olmama rağmen kaplumbağamın iyi koşullarda yaşaması için onu vermeyi bile düşündüm ama sonra vereceğim insan kim bilir benden daha kötü bakabilir die düşündüm, annemin çok söylenmesine rağmen onu vermedim. Sonunda bir şekilde para buldum ve ona iyi bir ortam hazırladım. Akvaryumum çok çok büyük değil belki ama en azından sıcak ve temiz bir suyu, dinlenebileceği bir taşı var artık. Lütfen hayvanlarında bizler gibi bir canı olduğunu unutmayalım ve mümkünse petshop yada vs. satılan yerlerden daha iyi bir yaşam alanı hazırlayabilceksek bu hayvanları satın alalım. Mümkünse almayalım.
Arkadaşlar hepinize tamamen katılıyorum, insan olarak yaşamak bile bu kadar zorken bu ülkede hayvancıkların durumu iyice perişan, hiçbir şey yapamamak da çok üzücü. Bir yandan da düşünüyorum tabi, adamı şikayet edince nolcak, büyük ihtimal en aşamada birisi çevirip leğeni dökücek hepsini bir çöp torbasına :(( alperenn arkadaşımız, mümkünse, gelip geçtiğin bir yerse hangi saatlerde gördün aşağı yukarı, sabahtan yada akşam? Hala orada mıdır acaba, bir yere şikayet edeceksek, ya da gidip fotoğraflayacaksam bilsek çok iyi olurdu birkaç şey..Çok umutsuz görüyorum bu işin de sonunu ama böyle de durup hiçbir şey yapamamak çok kötü bir his. (panter emel`e döneceğim bu gidişle :)))