Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

YARDIMMM

SELAM ARKADAŞLAR BENİM İKİ TANE SU KAPLUMBAĞAM VAR ONLAR İÇİN GEREKLİ OLAN (UVB HARİÇ) DİER HERŞEY MEVCUT.FAKAT OĞLUŞUMUN AĞZINI AÇTIĞINI FARKETTİM :( YEMESİNDE VE HAREKETLERİNDE BİR YAVAŞLAMADA OLMADI ACABA Bİ HASTALIK BELİRTİSİMİ ? :(

img

ttbil

17 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ttbil
Her ağız açmak hastalık nedeniyle olmaz  zaman zaman esnerler. Bu ağız açmayı biraz daha tarif edermisiniz.
Burun kenarlarında salgı varmı nefes alırken ıslık yada hırıltı benzeri sesler çıkarıyormu. Bu ses pek çok kez ince ince ses çıkarıyor diye tarif edilmeye çalışılır. Soğuk algınlığının ilk başlangıç anlarında hareketlerde değişme yada yemekten kesilme olmayabilir ama zamanla bu belirtiler ortaya çıkar. Şüpheli değişik ve uzun süreli bir ağız açma hareketi varsa dikkatli olmak lazım içerde rahatsızlık olduğunun belirtisi de olabilir. Isıyı 29-30 dereceye arttırmak esintide kalıyormu kontrol etmek yararlı olur.
Birde aklınızda olsun Seranın Bronchipur isminde küçük hayvanlar ve kaplumbağalar daha sağlıklıyken kullanılması halinde soğukalgınlığına karşı direnç sağladığını söylediği doğal içerikli bir ürünü var yemine yada içme suyuna damlatıyorsunuz.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle yardımın için teşekkür ederim frozen saydığın belirtilerin hiçbiri yok sanırım ben telaş yaptım :)ama elimde değil onları çok seviyorum ;)

img

ttbil

17 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ