Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Ağzında Yavru var
Ark Slm Sabah Baktım Sarı prensesimin ağzında yumurtalar var şimdi ne yapsam acaba balığı tül yavruluğa ayırsam stres falan yapar mı? Erkekte sürekli peşinde yavruları yutar ve kusar diye korkuyorum.Ne yapsam yardımcı olabilirmisiniz.
Kardeş balıgı ürkütmeden birden yakalayabiliyorsan yakala olmuyorsa akşam ışıkları kapat biraz bekle ondan sonra ışıkları aç balıklar sersem olur hemen yakalarsın
Sarı prensesi cam ile ayır erkeği aynı yere koyma kusabilir...
Ark ben a.yavru olan dişiyi tül yavruluğa ayırdım herhalde doğru yaptım çünkü erkek sürekli kovalıyordu.Ama yavruları kusunca anneyi hemen ayırsam yoksa yanlarında kalsa bişey yapmaz mı.Yavrulara zarar verir diye korkuyorum.Bide yemle olarak yavruları nasıl beslemem lazım.
Ayırdıgın iyi olmuş şimdi anne yavruları bıraktıgı zaman diger balıklar tül yavrulugun altından vurarak yavruları toplayacaktır.Başka küçük bir akvaryuma kusturmanı öneririm
Bide kardeş anne yavruları bıraktıktan sonra anneyi ayır ona ihtiyaç kalmaz.Yavrularıda ilk artemia ile besleyebilirsin veya normal büyüklere verdigin yemi ezerek toz haline getir öyle verki yavruların yemesi kolay olsun.Yavruların hayırlı olsun.
aktepeli_06 Dostum Sağol yardımın için. Bişey kafama takıldı yavrular tül yavruluktan geçecek kadar ufak mı olacak Lepistes yavrusu yeni doğmuş geçemiyordu. Herhalde bunlarda geçemez dimi?
Kardeş dogru geçemez ama kenara yaklaştıkları zaman arkadan büyükler gelip yavruları aradan çekiyor benim başıma geldi korktukları zaman kenara toplanıyolarsonra arkalarından büyükler gelip kuyruklarından dışarı çekiyorlar.