Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

BonieVeClyde Malikanesi :)

Arkadaşlar bu da benim akvaryumum, umarım akvaryum almak isteyenlere iyi bir örnek olur..

Kaplumbağa Sayısı: 2
Balık Sayısı: 2
Cinsleri: Kırmızı Yanak Su Kablumbağası ve Zebra Balığı
Kap. Cinsiyetleri: Erkek (Clyde) ve Dişi (Bonnie)
Akvaryum: 80x30x45
Filtre: Resun Magi-380
Isıtıcı: Tronic 100W
UV: Şimdilik Yok :)
Yemleri: Sera Raffy I, P ve Mineral, Sera Reptil Carnivor, Sanyu Karides

Resimler:

NOT:
En yakın zamanda daha detaylı resimlerde gönderirim..

img

bonieveclyde

17 yıl 8 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eline sağlık çok emek verdiğin ve kaplumbağaları nı sevdiğin görülüyor. O boyutlarda bir akvaryum için su seviyesi çok aşağılarda kalmış.Kuru bölgeyi de vantuzlarla tutturmuşsun Allah muhafaza yıkılabilir. Benim önerim siliikon yardımıyla biraz daha yukarıdan (En az 10-15 cm) yapıştırman olacak. Balık ve kaplumbağa ile ilgili fikirleri de zaten okumuşsundur. Benim vatozumla yaklaşık 2 sene çok mutlu mest yaşamışlardı. (Daha sonra vatoz eceliyle öldü :) )

img

yasdal

19 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba BonieVeClyde :)

Yasdal`ın yorumlarına katılıyorum, gerçekten çok uğraştığın belli oluyor, hoş detaylar var akvaryumunda, ben ortadaki minik platforma bayıldım, çok hoş duruyor, pırıl pırıl bir akvaryum.

Ekipmanlar zaten tamam, UVB`yi de alınca bir eksik kalmayacak. Ben de su seviyesini yükseltmeni tavsiye edeceğim, o kadar geniş alana yazık olmasın, ne kadar çok su o kadar çok yüzme, dalış alanı.

Tabi suyu yükseltince biliyorum ki bir kuru bölge sorunu ortaya çıkıyor, ama bunu bir şekilde halledeceğine inanıyorum, sen de bu yaratıcılık varken ;)

Bir de tabandaki taşlar şu an çok çok hoş görünse de bir süre sonra temizliği çok zorlaştıracağından seni yorabilir.

Bu fotoğraflardan görünmüyor olabilir ama kuru bölgeyi bir ısınma lambasıyla ısıtmak gerekiyor, herhangi bir masa lambası olur. Verdiğin yemler de gerçekten kaliteli ve birkaç çeşit olması da çok iyi.

Ben bir de  kendi adıma "Bonie ve Clyde - yakın çekim fotoğraflar" görmek istiyorum, gözümüz sevimliliğe doysun :D

Balıkla kaplumbağa beslemek çok tartışılan bir konu, çok çok azı Yasdal`ın vatozu kadar şanslı olabiliyor,  konuyla ilgili Frozen`ın güzel yazısını okumanı isterim:

http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=48825

Sevgiler..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yorumun için çok teşekkür ederim yadsal, su seviyesinin düşük olmasının nedeni şu: kuru bölgeye çıkabilecekleri daha büyük bir yol yapıyorum, hala bitmediği için şu seviyesini düşürmek zorunda kaldım, aksi taktirde çıkamazlardı kuru bölgeye :) Vantuzlarda bulabildiğim en sağlam vantuzlar ama yinede garanti olsun diye 6 tane koydum (Resimlerde 1 tanesi görünüyor) 1i düşse diyerleri tutacaktır, ben yinede senin önerini dikkate alıp iki tarafınada silikon koyucam.. Tekrar teşekkür ederim..

img

bonieveclyde

ÖZEL MESAJ

Pınar bu güzel yorumların için çok çok teşekkür ediyorum ama bu akvaryumu senin ve sitedeki diğer arkadaşların tavsiyelerine borçluyum.

Balıklar Zebra balığı olduğu için ve kapluşlarımda daha küçük olduğu için yakalıyamıyorlar, daha doğrusu artık yakalamaya bile çalışmıyorlar, hatta balıklar kapluşların yemlerini bile ağızlarından çalıyor :) Tabiki kapluşlar biraz daha büyüdüğünde balıkları ayrı bir akvaryuma koyucam sonuçta onlarda bir can, kapluşlara gösterdiğim ilgi kadar onlarada önem veriyorum.. Çakıllara gelince temizlemesi dediğin gibi zordu, buna çözüm olarak sera`nın dip temizleyici aksesuarını (http://www.sera.de/index.php?id=486&L=6)  almak zorunda kaldım, şimdi gayet rahat haftada bir temizliyorum.

Nottada belirtiğim gibi daha detaylı resimleri en yakın zamanda göndereceğim, herşey için çok teşekkür ederim..

img

bonieveclyde

ÖZEL MESAJ