Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Haro buraya bakarmısın acaba?
Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiorm. Resimlerde bir arkadaşın akvaryumunu çok beğendim, yani tam akvaryum değil aslında mikadan sanırım. Linkini atıorm bakıp daha iyi bir yorum yapabilirsiniz. Şuan için akvaryum düşünmüyorum (maddi olanak yüzünden)daha uygun birşey düşünüorm o yüzden linkteki arkadaşın kaplumbağa beslediği kabı çok beğendiğim. Ölüm fauslarına pek benzemio. Acaba böle bir şeyi sağlıklı buluormusunuz? Önerirmisiniz? Haro adlı arkadaş nerden ve ne kadara aldığını yazarsa çok memnun olurum. Ben İzmir`denim. Cevaplarınız benim için çok değerli herkese teşekkür ederim. Eğer öle birşey bulamazsam 60ltlik plastik bir kap alıp içine ısıtıcı ve filtre koymayı düşünüorm geçici bir süre ne dersiniz? İşte link: http://www.hepsievcil.com/App/SizinEvciller/Detay.aspx?EvcilRef=307&BolumRef=50000
Haro o fotoğraf yüzünden forumun aranan ismi, şimdiye kadar geri dönmediği için yazıyım dedim :) O fotoğraftaki yuvalardan Türkiye`de bulunmuyor benim bilgiğim kadarıyla, o kadar gerçek ve sanal petshop gezdim ama görmedim. Bahsettiğiniz gibi ısıtıcı, filtre takılabilecek geniş bir kapta bakılabilir. Tabi önemli bir nokta acaba plastik suya zararlı bir salınım yapar mı? Bunu bilemiyoruz, işte bu yüzden biraz tereddütlüyüm. Ama herhalükarda fanustan iyidir tabi, en azından bol bol yüzme alanı, sıcak ve temiz su. Ayrıca ekonomik olması için forumlarda 2. el akvaryum ilanlarına bakabilirsiniz, bazen çok uygun fiyatlara akvaryumlar oluyor. Kolay gelsin..
2. el akvaryumları araştırmanı bende öneririm. Yakın zamanda forumların ilan kısımlarını takip ederek 100x45x40 gibi bir akvaryum ve piyasa değeri 120 YTL olan Atman dış filtre yi (2 ay kullanılmış) toplam 120 YTL ye aldım. dışarıdan temin etmek istediğimde bu boyutta akvaryumu 250 YTL nin altında alamazdım. +120 YTL de dış filtre desek yaklaşık 400 YTL lik alış verişi 120 YTL ye halletmiş oldum. Öneririm.
Arkadaşlar öncelikle cvplarınız için size çok teşekkür ederim. Ben kaplumbağamı kardeşime Temmuz ayında almıştım, bakacağına söz verdiği ve çok istediği için ama yaşı itibariyle öle olmadı. Bende tekrar petshopa vermeye kıyamadım, çünkü aldığımız yerde hayvanlar üstüste küçücük bir akvaryumun içine atılmıştı ve suları yemyeşildi. Tekrar aynı ortama geri dönmesini içim elvermedi. En azından birini kurtarabilirim die düşündüm. Forumdaki tüm yazıları okudum diebilirim bu yüzden sizi yakından tanıorm. =) Öncelikle şunu söliyim bir akvaryum aldım, birde ısıtıcı. Dedem yardım etti sağolsun ama akvaryumun uzunluğu 50, eni 17 cm, yüksekliği de 25-30 cm kadar var. Bilmiorm bu onu ne kdr zaman idare eder. En azından plastikten iyidir. Sizce bu boyutlarda bir akvaryum kaç litre su alır. Birde Atmanın BT 75 modelini aldım üzerinde 220 240 V işaretli. Sizce iyi mi? Akvaryumun düzenlemelerini yaptıktan sonra fotoğrafını siteye eklicem şuanda daha filtreye ve UVB lambaya en çok ihtiyacım var sanırım önce onlar; sonra kum, taş, bitki gibi işlemleri halledicem. İyi ki varsınız arkadaşlar sizin sayenizde çok şey öğrendim. En önemlisi ölüm/işkence fanusundan hayvanımı kurtardım.
Akvaryum boyutlarını çarparak hacmini bulabilirsin. metre cinsinden düşünürsen 0,5x0,17x0,25 = 0,021 yapar. dm3 gerekiyor sana yani litre . bulduğun değeri 1000 le çarpmalısın. yani yaklaşık 21 litre. Tabi bunun %60-70 ini suyla dolduracaksın kuru bölge bırakabilmek için o da yaklaşık 15 litre yapar. Bu boyutlar için atmanın 75 W ı işini tam görür. İyi tercih olmuş. Ufak bir filtre de eklemelisin bu kombinasyona. Bittiğinde görmek isteriz. Fotoğrafları bekliyoruz. Forumda çok güzel kuru bölge çalışmaları da var akvaryumu daraltmayan en güzel yöntem olarak camdan asma katı öneririm. El becerin varsa kolayca halledeceğine eminim. Kolay gelsin.
yav çissiii link varda gözükmüyor nasıl göreceğim ben bunu yardım?
Verdiğim linki tarayıp kopyala sonrada adres çubuğuna yapıştır yapman gereken sadece bu:)