Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Akvaryum düzenlemesini yapamıyorum.Lütfen yardımcı olun.
Arkadaşlar ben kaplumbağalar hakkında fazla bişi bilmiyorum.Benim ümitim(kaplumbağam)bi doğumgünü hediyesi.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca arkadaşlar sakın ha fazla et türü şeyler vermeyin.Onlar mink kurtlara neden oluyo.Bende oldu.Sabah kalktığımda suyun içinde bişiler vardı.bİ baktım kurtcuklsar.Bide kaplumbağalar çiçeklerin içine kaçabilio.
Merhaba, Akvaryum ile ilgili sorularınızı daha spesifik sorarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz. Siteyi karıştırmaya başlamışsınız anladığım kadarıyla, bu iyi bir işaret. Alabileceğiniz en büyük hacimli akavaryumu tercih edin. Litresine göre ıstıcı ve filtre de almak gerekiyor. Yine akvaryumun boyutlarına göre bir kuru bölge yapmalı ve buranın tam üstüne bir ısınma lambası yerleştirmelisiniz. Şu an hangi aşamadasınız bilemiyorum, ama sizi zorlu bir yolculuk bekliyor, tahmin edilenden çok daha zor bir bakımdır ve hem özen hem masraf ister, hediye olarak kaplumbağa aslında ne kadar yanlış bir yaklaşımdır, büyük bir sorumluluğun altına hazırlıksız girmişsiniz. Bu yüzden bol bol okumanızı tavsiye ederim, diğer mesajınızda bir arkadaş almaktan bahsetmişsiniz ki hiç tavsiye etmem, hem ciddi kavgalar sonucu minikler önemli yaralar alabiliyor, hem de sorumluluğunuz, masrafınız, temizliğiniz..herşey iki katına çıkıyor. Zaten onların için hiç uygun olmayan ev koşullarında çiftleşmek yada arkadaş bulmak gibi bir tasaları yok, onun yerine sınır savaşları, yer kavgaları başlıyor tabi. Et vermeyin, Sera, Tetra gibi kalitali markaların çeşitlerini tercih edin. Kolay gelsin..