benim 9. ayına girmiş bi muhabbetim var...en az 25 kelime biliyor... ele alışkın sürekli benimle birlikte. birkaç tanıdığım ona bir eş almamı önerdiler.. eğer ona eş alırsam beni bırakıp ve de konuşmayıp sadece eşiyle ilgilenmesinden korkuyorum... tam kesin bilgilerim de yok...bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.. bir de kafesine ayna taksam bişi olurmu... konuşmaz diye takmadım da... :D
ARKADAŞIM KUŞUNA EŞ ALMAN KADAR ANLAMLI VE GÜZEL BİR OLAY OLAMAZ.O HAYVANI YALNIZLIĞA MAHKUM ETME,ÇİFT OLUNCA BELKİ SENLE İLGİSİ AZALIR AMA O ÇİFT KUŞU İZLEMEK DAHA HAZ VERİR İNSANA.HADİ YARIN ONA BİR EŞ ALIN,TAMAM MI?HOŞÇAKALIN.
9 aylık erkek kuş için yaşına girmeden eş almanı tavsiye etmem. Ayna koyman konuşmasını değil ama sana olan ilgisini azaltır. İllede kuşuna eş alacaksan en dikkat etmen gereken konu ona eşini seçme fırsatını sunabilmen. Senin seçeceğin bir eşi beğenme ihtimali çok düşük. Dişinin yaş ve cüsse olarak erkekten büyük olmamasıda önemli ayrı bir unsur. Merak ettiğin başka bişey olursa sor ok?
öncelikle verdiğiniz bilgilerden ötürü herikinize de teşekkür ederim.. merak ettiğim diğer bir konuysa ; ona bir eş aldığımda konuşmayı bırakır mı??? bir de benim ona eş almamamın asıl nedeni ise yarın birgün eşi yumurtladığında ve yavrulardan bir veya birkaçı sakat olursa ben çok üzülürüm... bir de ben kendime hakım olamam rahatsız ederim onları hep... dişiye yuvada rahat vermem anacım ben :D
yoksa bende oğluşumu evermek istiyorum :D kaynana olurum onların başına vallahi :D
kusun bikac ay sonra es almak icin uygun yasa girecek. es aldıgınzaman kusunun sana karsı ilgisinde ve konusmasında mutlaka gözle görülür bir azalma olacaktır. kusunun bi esle mutlu oldugunu görmek istiyosan biraz fedakarlık yapacaksın ya da dayanamam ben diosan es almayacaktın. ayna taktıgında da aynayladaha fazla zaman gecirir. yuvayı ve yavruları rahatsız edecegini düsünüyosan es almaman en iisi bence ...
ya bence yavrular sakat olur endişesi ile telaş yapmanız saçmalık.her yavrunun doğmasal anomali ihtimali vardır.insanlardada vardır.sakat olur belki die çocuk yapmayalımmı yani?olacağı varsa olur öleceği varsa ölür.bence eş alın kaderi zaten yazılıdır onun.
herkese teşekkürlerimi iletiyor, kararımı ise şöyle alıyorum... kuşuma 1,2 sene sonra eş alıcam.. hem ben vıdı vıdı konuşmasına doymuş olurum... hem de onunda eşleşme zamanı gelmiş olur.. belki daha erken alırım :) ama şimdilik oğluşuma bi eş almicam.. 1-2 sene sonra ;)
tekrardan teşekkürler :))))