Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
hangi marka yem???
valla ben sunyu turtle stick ve karides kullanıyorum bunlar iyimidir arkadaşlar siz ne kullanıyorsunuz?bide benim kapluşlar aşırı derece minik doğalı en fazla 4 ay olmuştur bir şey gerekirmi??
Sere ve Tetra`nın yemleri kaliteli yemlerdendir, birkaç değişik çeşit alarak daha zengin bir beslenme sağlayabilirsin. Karidese de bayılırlar, ben de Sanyu`nun karideslerinden veriyorum. Şimdi pek yemezler daha ama bebekliklerinden itibaren yemeseler de kıvırcık marul, gül yaprağı, fesleğen, havuç, çok nadiren meyve gibi bitkisel besinler de sunulması tavsiye ediliyor. Yalnız emin olmadığın hiçbir yiyeceği kesinlikle vermemelisin, kıyma, sakatat, peynir, her türlü yağlı, karbonhidratlı, tuzlu besinler, ıspanak, lahana ve türevleri, turunçgiller kesin yasak mesela. Diğer mesajlarından anladığım kadarıyla akvaryumun, filtren ve ısıtıcın var. Kuru bölgeleri, ısınma lambaları ve eğer mümkünse UVB lambaları da olmalı, bilemiyorum bunlar da var mı, yine de yazıyım dedim. Ayrıca vitamin kullanabilirsin, kalsiyum almaları için gaga taşı verebilirsin, ki aslında kaliteli yemler hem kalsiyum hem vitamin açısından zengindir. İyi beslenme, sıcak, temiz su, geniş yüzme alanı, yazın da bol bol güneşlendirerek minikleri sağlıklı bir şekilde büyütebilirsin. Çok merak ettim senin afacanları, en kısa zamanda fotoğrafları bekliyoruz :)
ahbe pinarcım kameram buzuk olmasa büssürü atardım ama bozuk işte bu arada kötü haberrrr ben kaplumbağama apturkadire kıyma verdim 3 tane küçük parçalar yedi hemde çok mutlu bir şekilde ama dürdane yemedi.napicam şimdi?:(:(:(
Tamam o kadar endişelenmeyin, zararlı denilen besinler de en nihayetinde zehirlenme gibi ani bir etki yapmıyor, bir kereden birşey olmaz, bir daha vermezsiniz.
yanlış anlama olmasın pinar1112 ben burada arkadasim yok seni arkadasca görcüm sıcaklık hissettim ondan pinarcim diyorum yani kötü birşey düşünme böyle birşey asla olmaz ben onu arkadaşca demiştim ama anladığım kadarıyla hoşuna gitmedi bundan sonra rumuzunla hitap ederim.....özür diliyorumm.....................................
bide pinar1112 sen gaga taşı demissin one yav nası bişey?
Hay allah, rahatsız olma gibi birşey yok, özüre hiç hiç gerek yok berks. Ben de normal hayatta -cım -cim ekini çok kullanırım, kullananı da severim, üzüldüm alınmana. Msn ise eklemem, hem özel olarak kullanmıyorum, hem de forumdaki tüm yazışmalar sonraki arkadaşlara da yol gösterici olacağı için özel yazışmalardan çok daha yararlı. Minik kapluşlarına iyi bakmaya çalışan herkes bizim arkadaşımız, dargınlık yok diymi ;)
Hani kuşlar için de kullanılır, krem rengi elips şeklinde bir yüzü daha sert bir yüzü yumuşak, mürekkep balığı kemiğinden yapılan birşey, kalsiyum almaları için veriyoruz. Haftada bir, bir saat kadar suyuna bırakıyorum, çatır çutur kemiriyor bizimki :)
geçen hafta iş tatil için güney deydim. Bodrum gümüşlük`te iskelede kadınlar sübye (Mürekkep balığı) temizliyolardı. 2 hamlede çıkardı kadınlar kemiği. ilk kez çıkarılırken orada gördüm. aşağıdaki fotoğraf hazır satılma şekilleri. 2-3 YTL gibi fiyatı var. Kırarak akvaryuma atmanızı tavsiye ederim.
meraba uzun zamandır görüşemedik arkadaşlar özledim sizi yaa:) ben berks siteden atıldım nedense yeniden üye oldum neyse konuya gireyim ben bir gaga taşı aldım elips değil hani geometride yamuk şekli vardır ya o şekilde birşey akvaryuma koydum kapluşlarım koklayıp koplayıp gidiyorlar yemiyorlar kemirmiyorlar neden???