Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Hem cinsiyet hem kırmızılıklar...
Arkadaşlar rüstem ve şevketimin cinsiyetini öğrenmek istiyorum.Yardımcı olurmusunuz.İskelet kısmından anlaşılıo sanırım.Bi de fark ettiyseniz kırmızılıklar var.Onun için dezenfektan kullanıorum.İşe yaramadı.:( napsam sizce???
Kırmızılıklar seçemiyorum, ama diğer mesajlarınızdan anladığım kadarıyla eğer akciğer enfensiyonuysa alt kabukta pembeleşme görülüyormuş, eğer öyleyse dezenfektan işe yaramayacaktır. Cinsiyet için de tırnaklarını ve kuyruğunu görmemiz lazım, bir de kabuk boyları ne kadar acaba, küçüklerde doğru cinsiyet tahmini yapmak mümkün olmuyor çünkü.
o kaplumbağa erkek sanırım çünkü ben alırken adam bana çizgiler kalın ve çok olan erkek ince ve az olan erkek dedi. birde kabuuğu koyu ise erkek açık ise kız bide biliyosunki kuyruğundan anlaşılıyor ama sanırım bi rahatsızlığı yok takma kafana erkek o büyük ihtimalle
Merhaba Rüstemşevket, Diğer mesajlarda yazdığın soruları burada toparlıyım birazcık dedim. Miniklere balık akvaryumunda bakabilirsin, tabi içinde balık yoksa. Akvaryumunu da gördüm, içinde mutlaka ısıtıcı ve filtre koymalısın, boşver sen petshop sahibinin dediklerini, hiç kaplumbağa için falan aldığını bile söyleme. İçindeki taşlardan kuru bölge yapabilirsin mesela, üstüne de bir masa lambası doğrult ki taşlara çıkıp ısınsınlar, normal bir 60 watt yada 40 watt ampul taksan bile olur. Yalnız anladığım kadarıyla seninkiler sadece rüstem ve şevket değil, baya kalabalıklar, 4 tane miydi? İşte ondan o akvaryumun çok küçük gelme durumu var, alabiliyorsan mutlaka büyük bir akvaryum almalısın, ikinci el ilanlarına bakabilirsin mesela, çok ucuza büyük akvaryumlar denk geliyor bazen. Ayrıca ısıtıcıyı tekrar yazıyorum, mutlaka almalısın, termostatlı bir ısıtıcı olsun, 28 dereceye ayarla. Hem iştahsızlık, hem kırmızılıklar, hepsinin nedeni ısıtıcılarının olmaması yüzünden üşütmüş olmaları büyük ihtimal. Eğer koşulları iyi olmazsa hiçbir ilaç, veteriner yada sonsuz sevgin işe yaramayacaktır, hadi Rüstemşevket, bak bir sürü örnek kaplumbağa akvaryumu var forumda, kurtar şu yavrucakları soğuk sudan geç olmadan, minikler de iyileşir umarım.
EWT RÜSTEMŞEVKET PİNAR1112 HAKLI ISITICI MUHAKKAk olmalı benim ısıtıcı bi aralar bozulmuştu bende erik vermiştim isal oldu bu olay sürdü. en sonunda ısıtıcı yaptırıp koydum 2 güne canavar gibi oldu ayrıca filitren varmı bilmiyorum ama oda çok önemli filitre almassanda hastalıklar büyür........