Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kırmızı yanaklar hakkında tüm merak ettikleriniz.

benim 3 tane kırmzı yanak su kaplumbağam var.birini yaklaşık 4 senedir besliyorum.oldukça büyük,hareketli ve iştahlı.(nazar değmesin)bir tanesini ise yeni aldım ve çok küçük.adı küçük emrah:D.büyüğünkü leo.ilk başlarda geldiğinde ikisi de birbirlerine alışamamışlardı.çünkü leo uzun zamandır yalnız yaşıodu.ayrıca biraz obezite olmasından dolayı o küçük kaplumbağanın pek farkında değildi.bundan 2 yıl önce.lily adında bir kaplumbağam vardı ancak onları şehir dışına yolculuğa götürdüğüm için döndüğümde ne yazık ki o öldü.bu yüzden kaplumbağalarınızı bu tür yolculuklara çıkartmasanız iyi edrsiniz.taşıma kabıyla bile olsa bu konuda çok hassaslar.leo oldukça iştahlı ve ne verirsen ver yiyor.ama küçük pek öyle değil.özellikle ilk başlarda çok az yiyodu ve sadece turuncu bir yem var.ondan yiodu.özellikle karidesi çok seviolar.ama artık o da bayağı bi yeşil vtainlerden bile yemeye başladı.bazen küçük boyuyla leoyla kavga edio.ondn sonra hulusican isminde br kaplumbağa geldi.bir arkadaş bakamadıı için vermişti.onun derisi felaket bir şekildeydi.oyüzden onu ayrı bir kapta beslioduk.ayrıca ne yaparsak yapalım yemek yemedi.sonra onu da diğerleriyle aynı akvaryuma koyduk.ama biz ona önceden sarı bir yem atıoduk.bisimkiler onu daa çok sefiolar die.meğersem bu afacan yeişl vitamin yiomuş ve yem seçiomuş.yani kaplubanız yem yemiosa yemini deiştirmeyi deneyebilirsiniz.ama sakın kıyma falan vermeyin derim ben.karides,yeşil vitaminlerden falan verebilirsiniz.ayrıca sakın balık yemi de vereyin.aynı zamanfa küçük kaplar da çok zararlı.kesinlikle akvaryum uv lambva ısıtıcı gerekli.bu arada başka bir forumda okudum;size normal gelebilen bi sıcaklık kaplumbalar için çok sıcak olabilir.eğer ağızlarını açıyolarsa su büyük ihtimal bşiraz fazla sıcaktır.benimkiler de su sıck olduunda öle yapıo ve baya durgunlaşıolar.başka bir sorun varsa sorabilirsiniz.seve seve yardımcı olurum.

img

leom

17 yıl 7 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba ben daha yenı uye oldum bu sayfaya..okudugum kadarıyla akvaryumu duzeltmeye basladım. Ben bır ılkbaharda basladım kaplumbaga almaya.Almaya dıyorum cunku her aldıgım kaplumbaga bır sekılde oluyordu ya eksık bakımdan yada yanlıs bakımdan dolayı.Seneler once de aldıgım bır tane kaplumbagam vardı.Olum fanusu denılen ve yıllarca sogugun altında sadece yem vererek besledıgım kaplumbagam cok fazla buyudugu ve bakamadıgım ıcın bırıne vermek zorunda kalmıstım.Su an sanırsam 16-17 yasında bır havuzda yasıyor.en sonunda besıktastan aldıgım bır kırmızı yanaklı ıstedıgım gıbı saglıklı sekılde yasatmaya basladım.vıtamınlerı temızleme ılacları fıltresı ısıtıcısı ve uvb ısıgı veren halojen lambayla ıstedıgım performansı bulunca cesaret edıp ıkıncı bır arkadas aldım.ısımlerı afacanla;kıbar...dısı mı erkekmı anlayamıyrum ama ıkısının bırbırlerıne alısması uzun surmedı.ve sımdı benı gorduklerı yerde cırpınıyorlar yemek verecem dıye.bende dayanamayıp verıyorum.ama neredeyse bırbırlerını yıyecekler.yem olarak aldıgım sanyu turtle karıdes ve karısık balık yemı hangısını verırsem vereyım ustune atlıyorlar.az vermeye gayret edıyorum.bır ara yumurtanın beyazı vermıstım.yesıllık verdım.ama bır turlu doymuyorlar.onun ıcın ne yapmam gerekıyor bılmıyorum.ılerıde bu cok yemden dolayı hastalanmalarından korkuyorum.vermedıgım zamanlarda ıse yerde kayada ne varsa bulduklarını yemeye calısıyorlar.sızce kaplumbagayı doyurmanın yolu yokmu?

img

doga73

17 yıl 7 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gerçekten hiç doymuyorlar gibi görünüyorlar, yem için sürekli çırpınırlar, çok da sevimli oluyorlar :) Ama siz yine de bu yemek işini bir düzene oturtmaya çalışın, hazır mama verirken kafalarının büyüklüğü kadar ölçüsünü pek geçmeyin, çok kolayca aşırı şişmanlayabiliyorlar, bu da ciddi sorunları getiriyor. Hatta yem vereceğiniz saatte belli olsa daha da iyi olur. Balık yemi yerine onların ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş çeşitli markaların yemlerinden kullanmanızı tavsiye ederim. Yumurta beyazı vermeyin, yeşillik olarak fesleğen, kıvırıcık verebilirsiniz, hem biraz tok tutmaya yardımcı olur. Arada az bir miktar havuç, meyve verebilirsiniz, emin olmadığınız yiyecekleri kesin araştırmadan vermeyin, burada da sorabilirsiniz. Kayaları bile kemiriyorlarsa kalsiyum ihtiyaçları olabilir, gagataşı alıp suya atın, bir süre doya doya kemirsinler.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MERHABA BEN YENİ ÜYELERDENİM,DÜN İKİ TANE ÇOK TATLI SU KAPLUMBAĞASI SATIN ALDIM,HEP HAYAL EDİYODUM EN SONUNDA ALMAK KISMET OLDU.ONLAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM.EN ÖNEMLİ ŞEY NEDİR? EN ÇOK NEYE DİKKAT ETMELİYİM? SİZ TECRÜBELİSİNİZDİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

img

duducuk

17 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba duducuk. Kaplumbağalarla ilgili siteyi karıştırırarak pek çok şey öğrenebilirsiniz, ana sayfadaki faydalı linklere de mutlaka göz atın. En önemli şeyler akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru bölge, güneş/UVB ve dengeli beslenme heralde.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba..bende yeni üye oldum..çünkü bugün 2 tane su kaplumbağası aldım..ama benim öyle büyük akvaryumum ısıtıcım falan yok..şimdilik..bi müddet böyle idare edebilirler diye düşünüyorum..üşütmesinler diye sıcak su ilave ediyorum arada bir..umarım uzun süre yaşatabilirimm..

img

turkchıckxo

17 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bi tanesi gözlerini hiç açmıyo yaa..kış uykusu bu mu acaba ?

img

turkchıckxo

17 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

leom banada yardımcı olmanı istiyorum ya benim 2 tane kıırmızı yanaklı su kapluşum var ve ikiside çok durgun daha yeni aldım öyle benim filitrem falan yok daha çok küçükler gerek duymadım die almadı.biri hep uyuyo acaba kış uykusundamı die düşünüorum ama hiöç uyanmıo ölmedide çünkü arada ayaklarını falan oynatıo ama hiç gözlerini açmıo yem yemio hiç sözümü dinlemio :D ya herkes karides falan veriorum dio ama ben alırken bide yemini istedim adam kaplumbağa yemi verdi ve hep onu veriorum karides falan kaplumbağa yemi şeklindemi satılıo galiba bakmayı beceremiorum yeni aldım çok istiyodum almayı aldım ama şimdi noluo bilmiorum.kaplumbağaları elimize falan alıp yıkıyabilirmiyiz?ya ben çok acemiyim daha ama lütfen cevap bekliorum!!!!!!!!!!!!!!!

img

busra05

17 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

lutfen bana yardim edin ben de yeni uye oldum.iki kere yeni baslik attim sorularim var ama basliklar yayinlanmadi.benden ileri tarihliler yayinlanmis,anlayamadim. benim arkadasimin iki tane yeni minicik kaplumbasi var.simdilik ben bakiyorum ama geldiklerinden beri yem yemiyolar.on gun oldu belki. neden olabilir ne yapilabilir. bi de ben hayvanlari yanlislikla hasladim zaten hala uzuluyorum.neyse gozlerini tekrar acip agizlarini kapadilar ,iyilestiler galiba hareketleri de normal ama YEMIYOLAR.sicak sudan once de yemiyolardi .

img

eli

17 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ