Amerika Ciklet Balıkları
benim karışık çiklit akvaryumum var içinde argus,mono,pengassus,tetrazon,ramirezi,sarı prenses ciklet, ıceman ciklet, vatos. labio ve pembe papağan ciklet...akvaryumum 90 lt 28 derecede..yuva tutan sadece papağn ciklet oldu..bi süre sonra bitanesinin karnı turuncu renk almaya başladı..küçük testiye hiç bir balığı yaklaştırmıyorlar ve ağızlarıyla kumu ileri atarak yuvalarının önünü huni biçiminde yaptılar..bir gün bir baktım ki 100-200 arası minik afacanlar kımıldıyor ..hemen süzgeç yardımıyla 12 lt lik yavru akvaryuma aktardım ..ısıtıcı ve oksijen için hava taşlı hava motoru birkaç damla mantar ilacı ve yavru balık yemi...bu kadar..ama şansım şu ki akvaryumdaki sadece 2 papağanımdan biri erkek biri dişi tamamen şans..Şunu unutmamak gerek Hayatta İmkansız Diye Bir Şey Yoktur...
Arkadaslar bende papagan ciklet ve midas var sans eseri ciftlestiler ve küpün üzerine yumurtladı hangisi yumurtladı anlamadım sanırım papağan yumurtluyor.Sonra orayı koruyorlardı diger balıklardan ama bir süre sonra yumurtalar sıyahlaşıp yok oldular bazısınıda mıdas yıyıyor. yumurtaları ayırdım bidahakine ama bu seferde yavru falan cıkmadı.şimdı diger balıklardan ayırdım ikisini bekliyorum tekrar yumurtlamasını.yumurtlarsa yine ne yapabilirim bilmiyorum yavu alabilirmiyim.Birde yumurtaların üzerinde gezip vücutlarını vuruyorlar acaba döllemek içinmi?