Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yardımcı olursanız cok sevinirim:)

kara kaplumbağamı alalı daha bir kaç gün oldu ama nasıl bakılacağını pek bilmiyorum petshoptakilerde pek bilgilendirmediler.minyatür kaplumbağa dediler baya küçük bişi ama cok tatlı:)ya pek hareket etmiyo sıcak biyere koyuyorum ama galiba daha sıcak biyer istio,su içmio hiç,petshoptaki adam su şişesinin kapağına su koy demişti koyuyorum ama hiç içmio:(bide sıcak olsun ve koku yapmasın die yuvasına talaş aldım zor yuruo sanki onun içinde...arkadasımın kapluşu çok hareketliydi evin içinde ordan oraya geziodu ama benmki tembel, marul veriorum ama nekadar vermeliyim bilmiorum...yemini almadım petshoptan ama kısacası galiba ben pek bişi bilmiyorum:)yardımcı olursanız cok sevinirm pıtır pıtır gezen bi kapluş olsun benim tembel tospim:)

img

fragile

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Fragile
Ona ahşap bir kasa biçimde terraryum yapın mümkün olduğu kadar büyük olsun mesela 50*70*25 ölçülerinde olabilir.
Bu terraryumun içinde birde 4 tarafı kapalı önünde dar bir kapısı olan ayrı bir ufak yuva daha yapın bu ufak yuvada gece uyuyacak isterse saklanacak.
Yuvanın dibine en az 5 cm kalınlığında poşette satılan toprak koyun
Yuvada özellikle her sabah yanacak bir ısınma lambası olsun. 40-60 watt bildiğimiz bir lamba. Bu çok önemli kara kaplumbağaları sabah uyanınca gece kaybettiği ısısını geri kazanmak dengelemek ister. Yazın düzenli olarak kısa süreli güneşlenmesi lazım ama aşırı güneş altında uzun süre kalmasın bu ona zarar verir.Güneşlenmesi sağlığı açısından çok önemli
Besin olarak titiz olmalısınız Hayvansal besin vermeyin aşırı protesin vermeyin haşlanmış yumurta sarısı ıspanak fasulye bezelye lahana bakla pazı brokoli vermeyin.
Esas beslenme rejimi kalsıyum açısından zengin bitkiler olmalı bunların en başlıcası karahindiba ama şimdi herkes gibi sizde mecbur kalarak kıvırcık ve marul vereceksiniz. Bu beslenme onu zayıf bırakır mutlaka mineral kalsium katkıs ve D3 içeren vitamin verin.
Özel kara kaplumbağası yemleri var mesela Sera Raffy Vital giibi onlardan kullanın.
Yuvada yassı bir kapta suyu mutlaka olsun gerektiği zaman içecektir.
Gündüz ve gece uzun uzun uyuyacaktır bu normal ama hiç uyanmıyorsa bir sorun var demektir yuvada özellikle ısı kaynağı olmasına dikkat edin
Oldukça pahalıdır zor bulunur ama kışın UVB lmab kullanırsanız çok iyi olur.
Şimdilik bu kadar .Aklına takılan bir yer olursa gene sorarsın yardımcı olurum

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen, ya gercekten cok tesekku ederim...sizi cok mesgul ettim ama bana petshoptaki adam talaş verdi koku yapmaması için onu kullanıyorum onun yerine toprak mı koyiim yani?su pek içmio ama bu bir sorun olabilir mi acaba?bahsettiğin yuvada değil suan bole yuvarlak plastik yuvalar varya ustunde palmiye falan oluo onda kalıo:)terraryum gerekli mi kesinlikle bide onu kendim mi yapıcam yoksa satılıo mu?simdiden cok tesekkurler ederim:)

img

fragile

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ