Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

İNANILMAZ AMA GERÇEK KILIÇKUYRUK

Arkadaşlar Dün gece yaşadığım olayı sizlerle paylaşmadan edemeyeceğim, Akvaryumum canlı doğuran karma bir akvaryum ve bende yeni başlayan sayılırım. Dün gece saat 22:30 civarında eve geldim ve balıklar ne durumda diye bir göz atayım dedim, Tül yavruluğumun bir gözünde lepistes diğer gözündede blackmolly vardı birden lepistesin yavrulukda olmadığını farkettim ancak akvaryumdada yoktu, yere baktım maalesef yerde yatıyordu ama yavrulukta 8-10 tane yavru vardı, mutfaktan peçete alıp geldiğimde eşim yerde kılıçkuyruk dişisininde yattığını söyledi, ben tabi çok üzüldüm ve onları peçetenin içine aldım, ancak elimde bir kıpırtı oldu peçeteyi açtım birde ne göreyim peçetenin içi ve kılıçkuyruğun derisi yavru kaynıyor(yavrulukta yer olmadığından o kılıçkuyruğu koyamamıştım) alelacele yavruları ve anneyi yavruluğun içine bıraktım, inanılır gibi değil ama yaklaşık 40 adet yavru 20 si çok hareketli diğerleri durgun ve anne yaşıyorlar, muhtemelen benim basınç yapmamla doğurdu,sabah anne çok sağlıklıydı yeme karşı aşırı ilgili, onu akvaryuma almıştım geceden ve yavrular sanırım kurtulacaklar.:):):) Bu forumda bana tül yavruluğu öneren arkadaşlara sonsuz teşekkürler, ve yaşasın akvaryum hobisi..Hepinize teşekkürler.

img

tahirtimur

20 yıl 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok güzel bi olay ya.. ne denir ki böle bi duruma hayırlı olsun saalıklı olurlar inş ..

img

burçingnsn

19 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok enteresan ve güzel bir olay desene yavrular eline doğdu hayırlı olsun kolay gelsin

Benimde başıma buna benzer bir olay geldi: Dün sabah akvaryuma baktıgımda erkek molinin dişileri aşırı kovaladıgını gördüm bende onu yavruluga aldım (dişiler dinlensin diye) akşam geldigimde artık onu bırakayım diye düşündüm fileyle yavrulugu egdim fileyide akvaryumun üstüne bıraktım . bilgisayarda işlerimi yapıyodum birden annem bana lepistesi niye akvaryumdan çıkardın dedi. şaşırdım megersem ben fileyi çıkardıgımda lepisteslerden birtanesi içine girmiş . dünyalar başıma yıkıldı vicdan azabı çıktim ama fileyi suya soktum (içimde hiç ümit yoktu ama..)suyun dışında 3 saat bekleyen lepistes canlandı . şu an çok saglıklı hatta dişilere kur bile yapıyor.

img

seninkulunum

17 yıl 3 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ