Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
slm
merhaba arkadaslar benim yani 1 aylık kaplumbağalarım var dişi(emine) çok hareketli fakat erkek(cabbar) hareketsiz duruyo birde türleri farklı biri kırmızı yanaklı diğeri farklı bazen anlaşamıyorlar kavga ediyolar
Merhaba. Eğer bakım koşullarıyla ilgili daha fazla bilgi verirseniz (akvaryumda mı bakıyosunuz, ısıtıcı, kuru bölge vs. var mı) daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz. Cabbar`ın hareketsizliği bu bakım koşullarından ileri geliyor olabilir, bir de türlerinin farklı olduğunu yazmışsınız, mesela eğer cabbar dere kaplumbağasıysa kırmızı yanağa göre daha ürkek, daha hassas bir türdür. Özellikle farklı türlerde kavgalar, hırpalamalar daha fazla oluyor, devam ederse büyüdükçe birbirlerini ciddi yaralama riskleri var, o zaman ayırmanız gerekecek.
pınar black ice benim yani yeni kullanıcı açtım simdi asıl konumuza dönelim kaplumbagamı cam kavanozda bsliyorum fakat plastik kapta var onda beslemiyorum ısıtıcı yok kuru bölge yok ama bir deniz kabugu var cıkacakları fakat hiç cıkarken görmedim emine kırmızı yanaklı fakat cabbarın türünü bilmiyorum sanırım senin dediğin gibi cabbar dere kaplumbagası fakat emin deilim bilmiyorum suları cok cabuk pisleniyo dün temizledim bugun cok kötü olmus napıcam bilmiyorum akvaryumum var fakat çok küçükler die koymuyorum onları oraya
Canm, miniklere mutlaka en kısa zamanda kuru bölgeli, ısıtıcılı, filtreli bir akvaryumda bakmaya başlamalısın. Akvaryumun varmış zaten bak, ama bu akvaryumda boş değil mi? Balıklarla beraber yaşamalarına imkan yok çünkü, aynı şeklide fanusta, kavanozda ya da kapta da. Zaten farklı olan türlerde kavgalar çok olurken bir de yer sıkıntısı eklenince Emine Cabbar`ı çok hırpalar. Üstelik sağlıksız koşullar nedeniyle (soğuk, kirli su) hasta olmaları an meselesi. Küçük olmaları akvaryumda yaşayamayacakları anlamına gelmez, aksine ancak ısıtıcılı, filtreli, kuru bölgeli bir akvaryumda sağlıklı büyüyebileceklerdir. Uygun bir akvaryum ortamını nasıl yapabileceğin ile ilgili sitenin giriş sayfasındaki referans linkleri iyice okumanı tavsiye ederim, aklına takılan her türlü soruda yine yardımcı olmaya çalışırız.