Muhabbet Kuşları

bıdık astımlı mı? Lütfen acill yardım
Muhabbet kuşum bundan 2 hfta öncesine kadar göbekli gayet sağlıklı idi.Fakat şimdi kilo verdi ve sağlığı iyi değil.yemek yemesi iyi,halsiz,kursağından yemleri çıkarıp ağzıyla öğütüyo(kuş kumu koyduğum halde)ve en büyük problem astımlı bir hasta gibi ses çıkarıyo"hışlama" gibi.Bu problem başladı an hemen veterinere götürdüm havaların değişimiyle geçiş dönemi geçirdiğini söledi ve bana ********** antibiyotik ve de ************* vitamin verdi.ölçü 1 su bardağına yarım çay kaşığı.tedaviye 15 gündür devam ediyorum,fakat 2. haftadan sonra bu ilacları kesip sadece vitamin verdim.bıdıkta hiç bir değişiklik yok hep aynı,vede şunu gözlemledim kafasını kanadının altına sokyuğu zaman nefes alıp verişi zorlanıyor kafasını çıkarıp gagasını aynasının üstüne asıyo ve rahatlıyor.Bunun dışında bütün foksiyonları iyi.Lütfen bıdığıma yardımcı olun:(

Biraz sert olacak fakat,Elinizi vicdanınıza koyun.Soruyorum hiçmi cevap verilmez,aradan bunca zaman geçmesine rağmen yazdığım hiçmi dikkate alınmadı.Demek ben başka çareler aramasam bir can ortadan kaybolacak.Ben buraya çare bulurum diye gelmiştim fakat yanılmışım.Kusura bakmayın ama bu böyle...

biraz miraz değil arkadaşım böyle birşeyle karşılaşmamış olanlar ne yazabilirki??? bilenler de burda yoktur.. işi vardır vs.. anlıyorum bu durum seni çok üzmüş.. bende kuşum hasta olduğunda çok üzülürüm.. ama burda da kimseyi suçlamaya hakkın yok.. ben senin kuşunun hastalığına benzer bişi yaşamadım kuşlarımda şimdi sana ne diyebilirim?? ne tavsiye edebilirim??? sen söyle...

Ben siteye yeni üye oldum.Bıdık gibi benim boncuğumda olmuştu yazlıkta idim İstanbul`dan bir veterinere telefonla sordum.Eczanaden bir b vitamini ampul alıp suyuna dökün mutlaka içmesini sağlayın dedi.Ben de aynısını yaptım boncuğum iyileşti.Bilmiyorum sizin bıdık iyileştimi ama yazmak istedim.Sevgiyle büyüsün bıdıcık.

gecmis olsun. kusunda mevsimsel gecisdöneminde soguk algınlıgı oldugunu düsünyorum. kilo kaybı da soguk algınlıgına baglı olarak istahsızlık ve beslenme bozuklugundan kaynaklanmakta. antibiyotik in ve vitamininin ismini burda sööleyebilirsin saklamana gerek yok.tekrar gecmis olsun

slm kuşunuzun kuyruğunun hareketi nasıl... sizin anlattıklarınıza benzer bir durumu ben yaşadım...içme suyuna antibiyotikli vitamin verdim ama çok faydalı oldu diyemem...kuşlarda tedavi zor malum...hasta hayvan zaten fazla su içmiyor...birde hastalığının bakteriyel mi yoksa viral mı veya parazit kökenlimi olduğunu bilmeden tedavi yapmak durumunda kalınıyor... eğer kuşun kuyruğu inip kalkıyorsa devamlı sanırım akciğer problemi olabilir kuşunuzun... eğer hava keselerinde parazit varsa da bu duruma sebep olabilir...

minakhan,maalesef yapacağın pek bir şey yok sanıyorum.Eğer bıdığın yaşı 7 ve üzeri ise,yapacağın tek şey ona iyi davran,sev,şevkat göster ve kendini onsuzluğa alıştır,hatta yerine yeni bir bıdık bak...Acı ama bu böyle,kızma bana..

Yanıtlamak için giriş yapın