Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Akvaryumumu yenilemek istiyorum
Oncelikle herkese Merhaba arkadaslar bu sitede cok yeniyim... Benim iki tane cok seker kaplumbağalarım var maşallah her ikiside fazlaca irilesti fakat bir aydir her ikiside istahsizlar duruldular.. Isıtıcı kullanmıyorum ev kaloriferli oldugu icin gerek gormedik simdiye kadar neseleride istahlarida iyiydi bir sikayetimizde yoktu onlarinda yoktu sanirsam:) Fakat cok buyudukleri icin artik bulunduklari akvaryuma sigmiyorlar dogru duzgun hareket dahi edemiyorlar bu istahsizliklari ve durgunluklarininda bundan kaynaklandigini dusunerek sizce olabilirmi? akvaryumunu degistirmeye karar verdik. su an bulunduklari akvaryum 40x40 ebatlarinda iki filtre kullaniyorum buna ragmen iki gunde bir su degistirmek zorunda kaliyorum. başta 1 metreye 1 metre gibi bir akvaryum dusundum rahatca hareket etmeleri icin fakat bu ebatlarda akvaryum bulamadim ancak özel yaptirmam gerekicek ozamanda pahaliya maal oluyor zaten ev koşullarina görede fazlaca buyuk kalicak gibi Siz ne onerirsiniz yada bildiginiz bir yer varmi uygun fiyata bu islerle ilgilenen bir yer.. Simdiden teşekkür ederim.
Bakın westgirl öncelikle elinizde ısıtı varken neden kaloriferlere koyduğunuzu anlayamadım çünkü ısıtıcı her 10 dk`da bir kaloriferin ısısının 10 katını veriyor olabilir bilemedin 5 katı kaplumbağalar yer yetmezliğinden hastalanmaz kavga ederler. bunun için derhal ısıtıcıya geçin kaplumbağalarınız hastalanabilir.
Hoşgeldin westgirl sorularına sırayla düşüncelerimi yazıyorum:
1-Ev kaloriferi suyu ne kadar ısıtır bilemiyecem, tek bildiğim kaplumbağalar sıcak su ister 27-28 derece sabit olmalı, yememelerin büyük nedenlerinden biri üşüyor olmalarıdır, ayrıca gece su sıcaklığının değiğimi, yani soğuması hastalanmalarına bile neden olabilir. Keşke iki filtre alacağınız yerde birinin yerine ısıtıcı almış olsaydınız ama yinede geç kalmış sayılmazsınız..
2-İlersinide düşünerek büyük akvaryum almak istemeniz çok güzel ama yaptırmak pağalı olacak diyorsanız ya ikinci el akvaryumlara bakın yada pet shop`lardan bulabileceğiniz 80x35x50 cm ebatlarında akvaryumuda alabilirsiniz..
3-Nerden olduğunuzu bildirirseniz siteyi ziyaret eden arkadaşlarımız size billdikleri yerleri önerebilirler..
4-Yem olarak size sera Raffy P, sera Raffy I veya Tetra ReptaMin (Sanyu karideste olabilir), vitamin olarakta sera Reptilin`i kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Kolay gelsin...
Sanırım bu işi en ekonomik şekilde halletmenin yolu bir camcıda istediğiniz akvaryumu yaptırmak. Dikkat etmeniz gereken şey camcının akvaryum silikonu (antibakteriyel silikonla karışmamasına dikkat edin) kullandığından emin olmak. Hatta en iyisi akvaryumu yaptıracağınız yere silikonu siz alıp götürün, Sista`nın var mesela akvaryum silikonu. Bütçe ve yer imkanlarınıza göre dilediğiniz ebatlarda, ekonomik bir akvaryum yaptırabilirsiniz böylece, ne kadar büyük olursa o kadar iyi tabi. 2. el akvaryum ilanlarına bakmak da bir diğer çözüm, akvaryum forumlarında bu tip ilanları çokça bulabilirsiniz. Isıtıcıyı mutlaka edinin, ev çok sıcak dahi olsa suyun sıcaklığını özellikle de olması gereken büyüklükte bir akvaryumda 28 derecede sabit tutmanız çok çok zor, kaplumbağalar uygun olmayan koşullarda yıllarca hastalık belirtisi göstermeden fakat sıkıntı çekerek yaşayabiliyor, ama bu onların mutlu ya da tamamen sağlıklı oldukları anlamına gelmiyor, bu mevsimdeki hareketsizliklerin nedeni de genelde düşük su sıcaklığından ileri geliyor. Alacağınız akvaryumun ebatlarına göre ısıtıcının watt değerini belirleyebilirsiniz, uygun fiyata Atman ısıtıcıları düşünebilirsiniz. Termostatlı bir ısıtıcı olsun mutlaka, ve sıcaklığı 28 dereceye sabitleyin. Taşındıktan sonra yeni akvaryumunuzun fotoğraflarını bizlerle paylaşırsanız da çok hoş olur :)
Çok teşekkür ederim Pinar :) Soylediklerini degerlendiricegim bir camciya yaptirma fikri bizimde daha once aklimiza geldi fakat guvenemedik bir de camcilar pek bunlarla ugrasmak istemiyor bildik tanidik bir camciya yaptirmak gerekir herhalde ben biraz daha şu camcilari arastirim en iyisi iyi fikir slikonu bizim almamiz ilgin ve tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim. Tabiki Degistirir degirtirmez kaplumbağalarimla birlikte akvaryumunda resimleri sizlerle paylasirim:-)
Rica ederim :) Ama ısıtıcıyı sakın ihmal etmeyin, havalar soğudu, minikler ne kadar çabuk hasta oluyor, forumdan takip ediyorsunuzdur, yeni akvaryuma geçmeyi beklemeden bir ısıtıcı alın mutlaka. Eğer suyun sıcaklığını sabitlemezseniz kış uykusu hazırlığı başlayacaktır ki bu da evde beslediğimiz kapluşlar için son derece tehlikeli bir süreç, şu anki iştahsızlıklarının kaynağı da bu büyük ihtimal. Yeni akvaryumunuz şimdiden hayrılı olsun :)