Muhabbet Kuşları

Psikolojisi mi bozuldu?? :(
Muhabbet kuşum ÇİKO, yaklaşık 5aydır bizimle. İlk geldiğinde öyle çok öterdi ki sesinden yanında duramazdık, aynasıyla konuşur dururdu, bu geçen aylara kadar böyle devam etti. Ama zamanla hiç ötmemeye başladı. Aynasıyla yine oynuyor fakat hiç ötmüyor. Ve son olarakda yeni bir problem çıktı. Kafesin kenarlarına aralık vermeden saatlerce gagasını sürtüyor. İlk zamanlarda gagasını kasıyor sandım ama öyle çok yapıyorki sanırım delirmek üzereeeee:( Evde hiç salmıyorum, kafasını çarparsa diye. Ayrıca yemesinde ve içmesinde de bir sorun yok. Umarım bana yardımcı olursunuz teşekkürler

nasıl yanı kuşu hiç salmıyor musun... sen onu kafese hapsettin öyle mi??? bu çok kötü ya kuşu ölüme mahkum etmek gibi bişiy bu... kuşunu hergün en az iki üç saat çıkarman lazım.. hayvan delirir tabi.. ben olsam ölmüştüm bile... çok zaman geçir onunla ama yok ben uğraşamam diyorsan ona bi eş al... böyle birşey yapmak n başta günah... ben kuşumla 7/24 saat olduğum halde bazen düşünüyorum acaba günaha giriyormuyum yalnızlığa mahkum ettim onu diye... birde mesela benimki konuşuyor... o sorun değil konuşsun konuşmasın ama madem ki hayvanı aldın çok zaman geçir melisin onunla ilgilenmelisin... avisol vitamin verebilirsin... meyve ve yeşillik vermelisin... kusura bakma yazım biraz sert oldu.. ama çok sinirlendim hiç çıkarmıyom kuşu diyince..

yazın biraz sert olmuş haklısın ama kuşu çıkartmama nedenim kafasını çarparsa diye duydugum endişeydi.Ama 4gündür çıkartıorum bundan sonra da hep çıkartıcam tüm gece dışarda,kendi girio çıkıo kafesine, keyfi düzeldi.anlaşılan sıkıntısı dışarı çıkmamakmış. Bilgi verdigin için saol dediklerini yapıcam, artık rahat uyuyabilirsin o da artık özgürce uçabilio:)

iyi çok sewindim düzelmesine.. yazımın sert olduğunun farkındayım.. ama hayvanlara karşı çok hassasım bir dertleri olunca bunları bize aktarma şansları yok... madem ki biz bu kuşları alıyoruz o zaman adam gibi de ilgilenmek zorundayız kardeşim... kendine güvenen alsın... kafesinnin yerini değiştirmediğin ve de olduğu yere alışkın olduğu sürece başını çarmaz merak etme... hadi kuşunla sana bol eğlenceli günler...

Merhaba Evde beslediğim saka ve zebra ispinozu bile kendi odamda serbest uçuyorlar. Çok ta sağlıklılar. Denizyıldızı rumuzlu arkadaşın da dediği gibi kuşları kafese kapatmak onların doğasına aykırı. Sokakta olmasa da en azından oda içinde serbest dolaşıyor olmaları bile onları mutlu ediyordur. Belki ilk salındıklarında bir iki kere duvara çarpabiliyorlar ama sonra ortama alışıp çok güzel manevra yapabiliyorlar. Not: Ne olursa olsun kuşlar odada salındıklarında mutlaka camın tülle örtülü olması lazım. Dışarıyı gördüklerinde hızla uçup cama kafalarını çarpıyorlar. Bir de kuş ne kadar evcilleşirse evcilleşsin asla cam açıkken odada salmayın. Yıllarca cam açık odada dolaşan babamın beslediği kuş 2 yıl sonra bir gün camdam dışarı kaçtı. Babam da haftalarca mahallede kuşu aradı :) Tabiyiki bulamadı. Unutulmamalıdır ki küçük çocuk ve evcil hayvana tam güven olmaz. Her ikisinde de onlara zarar vermeyecek şekilde ortamlar hazırlanmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Yanıtlamak için giriş yapın