Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Bir Su Kaplumbağasının Hikayesi
(Arkadaşlar küçük bir hikaye yazdım ve sizlerle paylaşmak istedim, yanlız R harfi yerine Y harfini kullandım, umarım okumanızı zorlaştırmaz)
Meyhaba aykadaşlay, benim adım Bonie, ben biy kıymızı yanaklı su kapyumbağasıyım. Ben Coloyadoda
çok güzel bi gölde gözleyimi açtım ama açar açmaz beni küçük biy kutunun içine koydular, içinde başka
kapyumbağalarda vaydı, azıcık yemek veydiler, heykes yedi ama ben yiyemedim çünkü kohkuyodum,
koykudan olduğum yerde kalmışım. Sonya biyi kutuyu kaldıydı ve bizi taşımaya başladı, sonya sonya bizi
kooooooocaman bi kutunun içine döktüley, biiiiisürü kapyumbağa vaydı, heykes biybiyinin üstüne basıp
çıkmaya çalışıyolardı, benimde kuyyuma, kafama ve kabuğuma bastılay, çok acıdı ama :(
Sonya üstümüzü kapadılay, kayanlık oldu, bende kendimi kabuğumun içine çektim ve öylece uyumuşum..
Biyden gürüytüleyle uyandım, biyi eliyle bizi yakalamaya çalışıyordu, ben hemen köşeye kaçmaya çalıştım
ama nafiye benide yakaladı ve bi bölmeli küçük kutuya koydu, dolduğunda üstümüzü kapattı, neyseki küçüçük
delikley vaydı ve azıcık ışık giyiyodu, işte o ışıktan çok acı çeken bi kapyumbağa göyünüyodu..
Hemen yanına gittim ve nesi vay diye soydum, bana bacağını işaret etti, maalesef bacacı kıyılmıştı ve
yüyüyemiyoydu. Yanından uzaklaşıyken çok acı çektiği gözleyinden okunuyodu..
Uzun saatley o kutuda yolculuk yaptık, hep bizi indiyip bindiyiyorlaydı ama sonunda kapak acıldı ve güneşi göydük..
Biyi tekyay bizi eliyle tutarak yayı su dolu büyükçe bir cam kutunun içine koydu, hemen suya giydim,
su biyaz soğuktu ama yüzme hevesim okadar güçlüydiki, yüzdüm, yüzdüm, belki saatleyçe yüzdüm, çok
güzeydi, bu hissi kelimeleyle anlatamam size. Sonunda kuyulanmak için bi taşın üzeyine çıktım, buydan
kutuda kayşılaştığım o kapyumbağa göyünüyordu, öylece hareket etmeden taşın üstünde duyuyodu,
mutsuzdu, belliki kıyık ayağıyla yüzemiyoydu, o yüzebilmenin güzelliğini asla hissedemeyecekti..
Buyda yanlız değildik, kuşlay, köpekley ve lezzetli göyünen balıklay vardı ama buyda yaşamak zoydu,
kimi zaman çok soğuk yapay kimi zamanda yemek veymezleydi, bu yüzden biçoğu hastalanıydı. Bazen
biyi önümüzde duyup bize bakay bazende içimizden en güçlüsünü alıp götürüyleydi. İşte böyle biy günde
benide alıp götüydüler..
Aytık ayaklarıma kadar su ve birazda çakıl olan küçük biy kaptaydım, yanımda biy kapyumbağa daha vaydı.
Buyası çok soğuktu ama en azından sık sık yemek veyiyorlardı, diğey kapyumbağa çok halsizdi, galiba hastaydı,
yemiyo hep gözleyini kapatıp hareket etmeden duyuyodu, belliki oda benim gibi çok üşüyodu..
Biygün kabımıza sıcacık su döktüler, çok sevindik, su boyumuzu geçmişti, oda bende suda ayaklayımızı
sallamaya başladık ama suyun sıcaklığı çok süymedi, kısa sürede yine soğudu ve yine üşümeye başladık, taaki..
Bizi besleyen kişi biygün elinde kocamaaan biy cam kutuyla gelinceye dek. Gözleyimizin önünde onu
temizledi, içine bişeycikler koydu, sonundada su dolduydu. Çok geçmeden bizi alıp içine koydu, sıcacıktı,
büyüktü, hemen yüzmeye başladım, bisürü bitki vaydı, taş ve güzel beyaz çakıllay da vaydı ama en önemlisi
su bir daha hiç soğmadı..
Kısa zamanda aykadaşımda iyileşti, şimdi oda benle yüzüyo, çok güzel bi kız o ve ben galiba ona aşık oldum.
Aytık günleyce içinde yaşadığım ve galiba ömyümün sonuna kadar da yaşayacağım bu cam kutunun ismini
öğrendim ama ismini daha söyliyemiyom :)
Ben şanslıydım, geyiye dönüp baktığımda acaba o yüzleyce kapyumbağalardan kaçı benim gibi şanslıydı,
kaçı o kutulaydan sağ çıkmayı başarmıştı, kaçı hastalığını yenebildi, kaçı o soğuk kaplayda yaşamaktan kurtuldu
veya kaçı yüzebilmenin verdiği özgürlüğü hissetmeden hayata gözlerini yumdu.. KAÇI..
BonieVeClyde
Çok hoş bir yazı olmuş. Benim için şaşırtıcı oldu çünkü hep bu tür bir yazı kaleme almak istemişimdir. Kaqplumbağalarırn ağzından yazılmış bir birkaç başlama denemem olduysada şu ana kadar yazmayı becerememiştim. Teşekkürler
Çok ama çok güzel bir hikaye olmuş BonieVeClyde, sabah sabah beni hem üzdün, hem duygulandırdın, minik oğlumu şımartmaya gidiyorum hemen, bütün gün gözümün önünden kutu kutu kaplumbağalar gitmeceyecek galiba :(
çok güzel ve gerçek bir hikaye, elimizi uzattığımız çocuklar şanslı, peki elimizi uzatamadığımız çocuklar....?????? petshopa yem almaya her gittiğimde bu filmi görmekten nefret ediyorum....
içim burkuldu yaaa:(
Arkadaşımm öncelikle çok güzel bir yazı olduğuna eminim kaplumbağaların hayatta çektiği tüm sıkıntıları yazmıssın seni tebrik ederim SAYGILARIMLA
Benim kadar kaplumbağa sevgisi olan kişilerle karşılaştığım için çok mutluyum.Hepiniz pırlanta kalplisiniz.Yazı mükemmel olmuş.Arkadaşlarıma kapluşlarımla ilgili bi şey dediğimde ıyy çok sevimsizler ayy sen delimisin ben olsam onları çöpe atarım.Yok kaplumbağa çorbası falan diolar.Keşke bunlrı onlar da okusa...İşleri güçleri sevgili zaten...Neyse konuyu dağıtmıyım.Siz filtreden bahsetmişsiniz ben pet shopa gittim 2 farklı yer ikisi de gerek yok,kaplumbağalar filtre mi olur dediler.O yüsden benim 4 minişlerim hiç bir zaman sıcak suları hep sıcak kalamayacak :(
Arkadaşlar bu güzel sözleriniz ve beğenmiş olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum.. Rüstemşevket sana gelince kapluşların ısına bilmesi için filtre değil ısıtıcı lazım, en yakın zamanda o tatlı 4 minişin için para biriktirip bir ısıtıcı almanı tavsiye ederim, çünkü bunlar sıcak iklim kapluşudur ve bu soğuk günlerde sıcak suya çok ihtiyacları vardır..
Yeni okuma firsati buldum.. Cok hos bir hikaye olmus cok duygulandim tesekkurler.
Tam anlayamadım Rüstem Şevket Akvaryumcular olmaz dedi diye filtre amamışsın ok. (Akvryumculara sorman hata tabiki ,buradaki uygulamaları ve tecrübeli üyeleri örnek almalısın) PEki neden kaplumbağalarının suyu sıcak kalmıyormuş? Isıtıcı dan bahsetmemişsin? Onu da mı önermedi akvaryumcular. PEki ya sitede de mi hiç okumadın bakım koşullarını. Kaplumbağalarını sevdiğin anlaşılıyor birazcık zahmetle onları mutlu bir ortama kavuşturabilirsin. Lütfen gerekli konuları oku ve uygun bir yaşam alanı hazırla onlara. Selamlar.