Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
ÇOK ACİL YARDIM
ARKADASLAR FRONTOSALARIMIN KUYRUKLARI ERIYOR NEDEN?SADECE FRONTOSALARDA SORUN VAR NEDEN DİGERLERINDE YOK?
Selam , eger balığın kuyrunda erime varsa bence bunu dikkate al önce sıcaklığı yükselt sonra tuz konsantrsyonunu artır ve kuyruk erimesi için bir ilaç kullan.ama ilac ana akvaryumumda kullanma bitkilerinin ve bakteri populasyonu için zararlı olabilir
akvaryumuda kuyruk yiyiciler tetrazon,gül vs.yok ise mantar ilaçları kullanmalısın ilaçlama sırasında havalandırma yapmalısın ilaçların kutusunda gerekli bilgiler mevcut bitkilerin var ise enaz zarar veren ilaçları kullanmanda yarar var kaya, odun çok miktardaysa onları başka bir kapta daha yoğun ilaç kullanarak dezenfekte etmelisin çünkü mantar inatçı bir hastalıktır.Hastalık geçtikten sonra 20 günde bir mersisol 4-5 damla tankın içine damlat.Kolay gelsin
Selam UNIVERSALIZE ye tamamen katılıyorum.Çünkü oda benimKolay gelsin.
selam tesekkur ederım . Seranın mantar ilacını kullandım ve gozle gorulur bir duzelme var su an. mersisol u nereden bulabılırım . Neden kaynaklanmıs olabılır sadece tanganıka beslıyorum ve bitki olarakda anabias var . havalandırma gayet iyi diş filtre sureklı aktıf ve tetra yem kullanıyorum
Selam balıklarının iyileşme yolunda olduklarına sevindimMersisol u eczanelerden bulabilirsin Şifa Kimya patentli .30ml.1YTL civarı
Suyu 1/4 oranında değiştirmelisin haftada bir.Dinlenmiş su koymalısın.Suyu haftada bir değiştirmen(1/4)mantar oluşumunu önleyici bir tedbir.Ayrıca yemlemede balıkların bir kaç dakika içinde tüketebilecekleri kadar yem verilmesi gerekiyor.Kalan yemler filtede birikerek bir çok hastalığa yol açabiliyor
verdıgın bılgılerden dolayı cok tesekkur ederım .
Rica ederim dostum,her zaman yardıma hazırım..Sağlıklı balıklarla mutlu günler dilerim