Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ya arkadaslar lütfen yardım edin!!!

yaklasık 2 ay önce iki kaplumbağa aldım adları agzoz ve baskül baskül 5.5 cm gazoz 6 cm özellikle baskül çok hiperaktif bi kaplumbağaydı son bi haftadır sürekli uyuyo ağzını kocaman açıyo ve kapatıyo esniyomu yoksa baska bişey mi tam anlayamadım ama özellikle son üç gündür hiç uyanmıyo ama canlı ara sıra kafasını kıpırdatıo ama gazoz çok hiperaktif acaip hareketli bn onlara 1er yem veriorum pet shopdaki satıcı yetceini sölemişti ayrıca plastik havuzda besliorum onları sanırım akvaryum ve ıstıcı almak şartmıs bi pet shop a sordum gerek yok dedi ayrıca arkadasım kaplumbağasını nemli pamuğa koyduğunu söyledi uyurken sizce doğrumu?ztn kaplumbağam sürekli havuzun tepesinde kuru olan yerde uyuyor veterinere götürmelimiyim yoksa sadece soğuktan mı etkilendiler ısıtıcı ve akvaryum almam yeterli olurmu? yardım edermisiniz???

img

hiliso

17 yıl 9 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hiliso, petshop sahibinin bütün dediklerini unut, kapluşların çok üşüyor, asla plastik kapta ısıtıcısız, filtresiz akvaryumsuz bakmamalısın, yoksa onları kaybedersin, bütün sorunlarının kaynağı bu. Üşütmeleri an meselesi, hatta ağzını açıp sürekli uyuyan çoktan hastalanmış sanıyorum. Sitenin giriş sayfasındaki referans linkleri mutlaka oku. En kısa zamanda akvaryum, ısıtıcı, kuru bölge, filtre gibi en temel ihtiyaçları edinmelisin.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ