Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağalarım hem hareketsiz hemde mama yemiyo
arkadaslar ilk başta ölüm fanusunda baktım 1 hafta daha sonra akvaryuma geçtim 49*29*19 ölçüleri ve daha çok küçükler sizce ne yapmalıyım aşağı yukarı 10 gündürde yemiyo bi kere beyaz peynir yedi o kadar başkada bişey yemedi yardımlarınızı bekliyorum
STeLFo, soruna başka bir yerde cevap yazmıştım ama benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşalara da yardımcı olsun diye önemli birkaç uyarının altını çizmek isterim.
Arkadaşlar, gördüğünüz gibi özellikle kışın sorunlar, hastalıklar iyice arttı. Evde baktığımız kaplumbağalar için çok riskli olan kış uykusunu (hibernasyon) engellemenin tek yolu hayvancıklarımıza ısıtıcili bir akvaryumda bakmak, mutlaka mutlaka termostatlı bir ısıtıcınız olsun, yaz kış çalıştırın. Frozen`in kış uykusuyla ilgili çok güzel bir yazısı:
http://www.akvaryumforum.com/forum/kis-uykusu-hakkinda-kaplumbagalar-t11065.html
Hastalıkların kaynağı genelde yatersiz bakım koşulları ve uygunsuz besleme yöntemleri. Bu ikisi biraraya gelince sorunlar kaçınılmaz oluyor. Beslenme dediğimizde her türlü yağlı, karbonhidratlı, tuzlu gıda yasak, turunçgiller, ıspanak, yumurta, peynir, kıyma kesinlikle verilmemesi gerekenlerden. Her türlü hastalıkta önce bakım koşullarını ve beslenme diyetlerini gözden geçirip bunları iyileştirmek ilk adım. Ve tabi konusunda uzman bir veteriner, kaplumbağalarınızın durumu birkaç gün yeterli koşulları sağlamanıza rağmen devam ederse tereddüt etmeden hemen bir veterinere başvurun. Sapır sapır hastalanıyorlar, çok üzülüyorum gerçekten.
bende daha bugün aldım ısıtıcıyı ve sanki eskiye göre daha iyi gibi ama mama konusunu napıcaz sanyo(turtle stick) yem kullanıyorum ama yemiyo eğer kuru karides alsam yerlermi acaba?
ısıtıcıyı daha bugün aldım ve sanki biraz daha iyi gibi şimdi ısıtıcıyı 28 dereceye ayarladım nasıl?
Stelfo, yem olarak Sera I, P, mineral ya da Tetra Reptomin alabilirsin, bunlar kaliteli yemlerdir. Sanyu`nun karideslerini de seviyor bizimki. Isıtıcıyı alman çok çok iyi olmuş, 28 derece uygundur.