Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

SATIN ALMADAN ONCE

Kaplumbağalar ve diğer sürüngenler çok dayanıklı, hatta neredeyse zarar verilemezmiş gibi görünür. Ama çok hassas hayvanlardır ve uygunsuz davranış ve tedavi yüzünden acı çekebilirler.

Kaplumbağalar oyuncak değildir!

Küçük çocuklar korku ve acılarını sesli olarak ifade edemeyen bu hayvanlara karşı genelde çok sert davranırlar. Kaplumbağalar bir köpeğin bıktığında yaptığı gibi uyarı işaretleri göstermezler. Bazı kimseler kaplumbağanın kafasını kabuğuna soktuğunda yalnız kalmak istediğini bile anlamazlar.
Sürüngen satın almadan önce doğru bakım ve koruma gerekleri hakkında bilgi edinmelisiniz. Çocuklarınıza, kaplumbağaların doğal gereksinimlerine göre bakıma ihtiyaç duyduklarını açıklayın. Bunu daima göz önünde bulundursanız, siz ve çocuğunuz zırhlı hayvanınızla keyifli yıllar geçirirsiniz.

Bu yazi www.sera.de sitesinden alıntıdır..

Ayrica kaplumbaga alma niyetinde olan arkadaslarinizi lutfen uyarin, bakimlari icin gerekenleri iyice anlatin, daha fazla bilgi edinmeleri icin bu siteyi tavsiye edebilirsiniz..

img

bonieveclyde

17 yıl 8 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zaten bunu bir başarabilsek. Satın almadan önce ilerde neler yaşayacaklarını şahıslara gösterebilsek. Ama herkes foruma kaplumbağasını aldıktan sonra geliyor.
Büyük bir petshopta bir bayan minik bir kaplumbağa almak üzereydi satıcı fanus getirmek için dükkanda arkaya doğru gidince bayana geri iade edilmiş büyük kaplumbağaları göstererek bakın ilerde bu kadar hatta bunun da 2 katı kadar büyüyecekler diye uyardım. O bayan hemen almaktan vazgeçti petshopçu pirelendi ama bişey diyemedi.
Zaten vazgeçmeseydi sırada salmonella uyarım vardı. :)

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen yaptığını takdir ettim, keşke daha çok insanıda önceden uyarabilseydik ama maalesef türkiyede yüzlerce pet shop var ve hergün onlarca kaplumbağa satılıyor. Bu yazıyı koymamın amacı sizlerinde savunduğu bu konuyu güncelleştirmekti. Bu savaş ancak ve ancak insanları bilgilendirerek ve uyararak kazanılacağına inanıyorum..

img

bonieveclyde

17 yıl 8 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ